Soykırım TRT'de

Tarih : 2012-01-23 / Kategori : Genel Haber

Soykırım TRT'de

TRT'den önemli karar... Yahudi soykırımını anlatan tarihi belgesel Shoah (Şoa), TRT tarafından yayımlanacak.

          26 Ocak'ta Türk izleyicisiyle buluşacak olan 9 buçuk saatlik Shoah'ın, ilk kez bir Müslüman ülkede de ekranlara gelmiş olacağı belirtiliyor. Belgeselin bölümler halinde yayınlanabileceği, şiddet içeren bazı bölümlerinin ise kesilebileceği öğrenildi. Kanal henüz belli değil.
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI İSTEDİ
           TRT'nin kararında Dışişleri Bakanlığı'nın etkili olduğu, yayını talep ettiği öğrenildi. Claude Lanzmann'ın Yahudi soykırımını anlatan belgeseli 1985 yapımı. 11 yılda tamamlandı. Türkçe alt yazıları, ırkçılığa karşı eğitimle mücadele etmeyi hedefleyen uluslararası bir organizasyon olan Aladdin Projesi'nin katkılarıyla yapıldı. Türkiye'de ilk kez geçen yıl gerçekleştirilen Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü töreni de bu yıl 26 Ocak'ta Neve Şalom Sinagogu'nda düzenlenecek. Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinin de hazır bulunacağı törende Shoah'ın ünlü Fransız yönetmeni Claude Lanzmann da bir konuşma yapacak.
Tel-Aviv'e 'turistik' çıkarma
          GERİLEN Türkiye-İsrail ilişkilerinin ardından İsrailli turist sayısında yaşanan düşüş Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, turizmcilerden Tel-Aviv'de gerçekleştirilecek Uluslararası Akdeniz Turizm Fuarı'na katılmalarını istedi. Tel Aviv'de 14-15 Şubat'ta düzenlenecek fuar için bir milyon dolarlık bütçe ayıran Bakanlık, tanıtım faaliyetlerini de artıracak. İsrailli turistler halen en çok ABD, İngiltere, Fransa, Bulgaristan, İtalya, Rusya, Yunanistan ve Türkiye'yi tercih ediyor. 2009'a oranla 2010'da turist sayısı yüzde 64 azaldı. 2011'in ilk altı ayında 36 bin 721 İsrailli turist geldi. Geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 51'lik bir düşüş gerçekleşti. One minute öncesi İsrailli turistlerin ilk tercihi olan Türkiye, 2010'da 7. sıraya gerilemişti.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.