MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, Iğdır’ın Hava Kirliliği Sorunu Hakkında Soru Önergeleri Verdi

Tarih : 2012-01-25 / Kategori : Genel Haber

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, Iğdır’ın Hava Kirliliği Sorunu Hakkında Soru Önergeleri Verdi

            Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, Iğdır’ın her geçen gün artan hava kirliliği sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Iğdır’ın havasının kirlenmesine ilişkin halktan gelen tepkilere duyarsız kalmayan Dr. Sinan OĞAN, iki ayrı önerge aracılığıyla ilgili bakanlara şehirdeki hava kirliliğini sordu.

              Dr. OĞAN, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ tarafından cevaplanmasını istediği soru önergelerinde Iğdır’da hava kirliliğinin halk sağlığı açısında büyük problemlere yol açtığını ifade etti. Iğdır’a doğalgazın gelmesiyle bu sorunun çözülmesinde büyük bir aşama kaydedileceğini vurgulayan Dr. Sinan OĞAN, Iğdır’daki bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığını ve ilimize doğalgazın ne zaman geleceğini de sordu. Kalitesiz kömür kullanımının hava kirliliğinin artmasında büyük rol oynadığını belirten OĞAN, “Iğdır’ın çok yakınlarına kadar gelen doğalgaz boru hattının Iğdır sınırlarına gelmesi için ve hava kirliliğinin sona ermesi adına Enerji Bakanlığı ile koordineli bir çalışmaya girişilmiş midir? İfadeleriyle de iki bakanlığın dikkatini Iğdır’ın doğalgaz ve hava kirliliği sorunlarına çekti.
              OĞAN ayrıca, Iğdır’daki karbonmonoksit ölçümlerinin diğer illerle karşılaştırılıp karşılaştırılmadığını da önergesinde belirterek kentimizdeki hava kirliliğinin fazlalığını da böylece somut verilerle Türkiye gündemine sunmayı planlıyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.