Pozitif Düşünce Platformunun Bu Haftaki Konuğu Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan Oldu

Tarih : 2012-01-25 / Kategori : Genel Haber

Pozitif Düşünce Platformunun Bu Haftaki Konuğu Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan Oldu

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, Pozitif Düşünce Platformunun bu haftaki konuğu olarak sorulan soruları cevapladı.

Teşkilatının kuruluşu, görevleri ve çalışmaları hakkında genişçe bilgi veren Arslan şunları söyledi:
*Iğdır Ticaret ve Sanayi Odasının 23 meclis üyesi bulunmaktadır. 7 kişilik yönetim kurulu mevcuttur. Odamız ayda en az dört kez toplantı yapmak zorundadır. Yapılan toplantılarda odamızın çalışmaları, üyelerimizin sorunları, gelir ve gider hesaplarının onayı görüşülür.
*Iğdır Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı 3600 üyemiz bulunmakta olup, bunlardan 2000 üyemiz aktifken 1600 üyemiz tüzel ve özel kişilerdir. Valilik nezdinde temsilciliğimiz vardır. Bunlar; organize sanayi bölgesi, Serhat Kalkınma Ajansı ve Kırsal Kalkınma Projeleridir.  Odamızın bütçesi Doğu Anadolu’da ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Iğdır Ticaret ve Sanayi Odasına yeni bir bina kazandırmanın heyecanı içerisindeyiz. Iğdır için doğru bildiklerimizi yaptık, takdir ve alkış beklemedik. Iğdır’ın tanıtımı için üç dilde (Farsça, İngilizce ve Rusça) broşür ve kitapçık hazırlattık. Tebriz ve diğer şehirlerde bunların tanıtım ve dağıtımını yapacağız. Iğdır’ın yemeklerini tanıtmak için ciddi bir çalışma içerisindeyiz.     Iğdır Organize Sanayi Bölgesinin kurulması ve hayata geçirilmesinde odamızın çok desteği olmuştur. Turizm amaçlı, Ağrı Dağı’nın güzelliklerini Iğdır için avantaja çevirme projelerimiz var.  Iğdır havaalanı projesini yakından takip etmekteyiz. Iğdır’a doğalgaz getirilmesi için oluşturulması düşünülen kamuoyuyla her zaman beraber hareket edeceğimi bilmenizi isterim. Igdır’a AVM  kurma hayelim var. İnşallah onu da Iğdıra kazandıracağım.
Başkanımız Kamil Arslan’ın verdiği bilgilerle Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları hakkında genişçe bir bilgiye sahip olduk. Kendisini ve anlattıklarını çok samimi bulduk. Platform olarak başkanımıza çok teşekkür ederiz.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.