MHP Iğdır Milletvekili OĞAN, Bakan DAVUTOĞLU'na Sordu: "Ermeni Açılımı Devam Edecek mi?"

Tarih : 2012-01-26 / Kategori : Genel Haber

MHP Iğdır Milletvekili OĞAN, Bakan DAVUTOĞLU'na Sordu:

           Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, AKP Hükümeti tarafından başlatılan "Ermeni açılımının" devam edip  etmeyeceğini hakkında TBMM Başkanlığına Dışişleri Bakanı Ahmet  DAVUTOĞLU'nun tarafından cevaplanmasını istediği bir soru önergesi  verdi.

          Fransız Senatosu'nda onaylanan sözde Ermeni soykırmının inkarının  cezalandırılmasına ilişkin yasanın Türk halkında rahatsızlıklarını da  bu önerge ile dile getirdiğini söyleyen Dr. Sinan OĞAN, AKP'nin  Ermenistan konusunda günü kurtarmaya yönelik söylemler benimsediğini  belirtti. Soru önergesinde, Ermeni diasporasının Türkiye aleyhine  faaliyetlerini vurgulayan Milletvekili OĞAN, Ermenistan'a tek taraflı  yakınlaşma politikasının Türkiye'ye fayda sağlamadığını belirtti.
              Milletvekili OĞAN, bunlardan başka Fransız Meclisi'nde tasarının kabul edilmesinden  hemen sonra Fransız Electricite de France SA'nın yüzde 15 ortağı  olduğu Güney Akım Projesi'nin AKP Hükümeti tarafından kabul  edildiğini, bu şekilde Fransa'nın cezalandırılmak yerine adeta  ödüllendirildiğini söyledi.
Soru önergesinde "AKP Hükümeti tarafından başlatılan 'Ermeni açılımı'  devam edecek midir?" diye soran OĞAN ayrıca Dışişleri Bakanlığı'nın  Ermeni diasporasının Türkiye karşıtı çalışmalarının engellenmesine  ilişkin hangi planı ya da projesi olup olmadığının da cevaplanmasını  istedi.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.