Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube müdürlüğü kaçak avlanmayı önlemek için avcılık kursu açıyor

Tarih : 2012-01-27 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube müdürlüğü kaçak avlanmayı önlemek için avcılık kursu açıyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır  Şube Müdürü Mete TÜRKOĞLU, yaptığı yazılı açıklamada "4915 sayılı Kara avcılığı kanunu gereğince  Eğitimli, bilinçli avcı yetiştirmek, yetişmiş olanlara sınav neticesinde sertifika vermek, avcılıkla ilgili eğitim ve öğretim yaptırmak, gerekmektedir.”dedi.

Türkoğlu, İlimizde Mevcut Av Hayvanı Popülâsyonunun korunarak sürdürülebilir avcılık için. Avcı Eğitim Kursu açılacak ve Kurs sonunda başarılı olanlara Avcılık Belgesi (Avcı Eğitim Sertifikası) verilecektir." görüşlerine yer verildi.
Iğdır'da Avcılarının avlanma esnasında Av suçu işlememeleri için Şubat ayı içinde açılacak 32 (Otuziki) saatlik kursa katılmaları gerektiği kaydedilen açıklamada "Av sahalarında avlanan ve avı yasak olan yaban hayvanlarının avlanması, öldürülmesi ve yakalanması halinde verilecek para cezaları avcılık belgesini almadan avlananlara para cezası verilir.
Avcı Eğitimi ve Avcılık Belgesi Verilmesi  Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında Avcı eğitim kursuna katılacak adayların;
a) Onsekiz yaşını doldurmuş  olması,
b) En az okur yazar belgesine sahip olması şartları aranır. 
Kurslara katılacak adayların; 
1) 2 adet vesikalık fotoğraf, 
2) Nüfus cüzdanı fotokopisi, 
3) Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası,
4) Öğrenim belgesi,
5) İkametgâh belgesi,
6) Kurs Ücretini(86,55 TL) Iğdır Orman ve su işleri şube Müdürlüğü Ziraat Bankası 28716984-5001 Nolu Hesabına Yatırdığına dair Banka Dekontu ; 
7) İletişim Bilgilerini(Adres,Telefon No) içerir dilekçe ile; 
Sekiz gün sürecek kursta avcılara, avcılığın tarihçesi, etik kuralları, hayvanlar ve av dönemleri, silahların kullanımı, ilk yardım, doğal hayat, çevre ve önemi, ilgili kanun ve mevzuatlar hakkında bilgiler veriliyor. kursu başarıyla tamamlayanların ülke genelinde kara avcılığı konusunda sertifika sahibi olacaklardır.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.