Iğdır'da "Kariyer Projesi" Başlatıldı

Tarih : 2012-01-27 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da

Iğdır Valisi Amir Çiçek”Öğrencilerimiz Bir Elmastır Bunu iyi İşleyelimki  her biri kıymetli bir elmas olsun”dedi

         Haber : Ali ŞIKTAŞ Iğdır'da öğrencilerin hangi mesleği seçeceğine karar verebilmesi için  Iğdır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Kariyer Projesi" başlatıldı.
Vali Amir Çiçek, Iğdır 125. Yıl Anadolu Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Okul Müdürleri ile bir araya gelerek “Kariyer Projesini” anlattı.
       Çiçek, burada Okul Müdürlerine hitaben yaptığı konuşmada, öğrencilere yönelik yeni bir proje hazırladıklarını ve söz konusu projeyle öğrencilerin, hangi mesleği seçeceklerine rahatlıkla karar vereceğini söyledi.
Ocak ayında hayata geçirilen  projenin, eğitimdeki başarı oranını artıracağını belirten Çiçek, şöyle konuştu: “Öğrenciler bir elmastır elması nekadar işlersen okadar değerlenir. Bunun için öğrencileri iyi işlemek ve hayata hazırlamak zorundayız. Okullarımızda bir çok öğrenci başarılı çalışkan ama hangi mesleği seçeceğini bilmiyor. Edebiyatçı olacak bir öğrenci  mesleğini tam seçmemişken ailesi onun matematikçi olması için üzerine düşüyor. Sen bu mesleği seçeceksin diyor böylece o mesleği seçmede hiçkimseye faydası olmadığı gibi o mesleği severek yapamaz. Bunun için  İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlükleri, Okul Müdürleri, Rehber öğretmenler ortak haraket ederek  öğrencinin hangi mesleği seçeceğine yardımcı olacak. Bu sayede "Okulda okuyan öğrenci hangi mesleği seçeceğine bu proje sayesinde karar verecek ve seçeceği mesleğe göre kendini geliştirecek. Projede, hakim, savcı, avukat, doktor, polis, kaymakam, öğretmen, vali nasıl olunur, bunlar anlatılacak. Proje kapsamında bir doktor okula gelerek, nasıl doktor olduğunu, nasıl çalıştığını, ne zorluklar atlattığını, bu seviyeye nasıl geldiklerini öğrencilere anlatacak. Projenin amacı, bireyleri kariyer, iş ve meslek konusunda bilinçlendirerek, ülkenin ihtiyaç duyduğu kaliteli ara eleman yetişmesine katkı sağlamaktır."
Çiçek “İlimizde istenilen hedefe ulaşabilmesi için herkesin üstüne düşen görevi yerine getirmesi lazım. Sadece bu toplantılarda dilekte bulunmakla başarı gerçekleşmiyor. Bunu teorik olarak da gösterin. Planlı bir şekilde yapılan çalışmalar okulunuzu başarıya götürecektir. Bundan sonra okullarımızın başarısını ve başarısızlıklarını iyi denetleyeceğim, bunu bilin. Eğer bir okulda öğrenciler başarılı değilse sebebi gayet açıktır demek ki öğretmenlerimiz yeterli performans sağlayamıyor. Bunları sizler takip edeceksiniz ve çözümlerini sizler yerine getireceksiniz.
Okullarınızda Sosyal aktivitelere önem verin. Okullardaki öğrencilerimiz ve aileleri ile iyi diyaloga geçin. Yalnız okula gelip gitmeleri önemli değil öğrencilerimizin manevi desteğe de ihtiyacı vardır. Başarılı olmak için birbirinizle danışarak görevlerinizi yapın. Koltukta oturarak değil gezerek, denetleyerek ve çok çalışarak görevinizi sürdürün. Okul içinde ve dışında da ikili ilişkilere önem verin.
Vatandaşa güler yüz ve tatlı dil kullanın. Eğitsel kol çalışmalarına önem verin ve takip edin. Sizden çok çalışarak geçen sene İlköğretimde SBS. Ortaöğretimde YGS, LYS’deki başarının bu yıl en az %50 artırılmasını istiyorum ve bu başarı siz değerli okul Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ile bir ekip halinde olacaktır.
Önemli olan bilinçli bireyler yetiştirmektir, bunu unutmayın. Kendi çocuklarınıza verdiğiniz en güzel eğitimi okulunuzda da verin. Unutmayın onların geleceği sizin elinizde” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.