Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosluğu Basın Açıklaması

Tarih : 2012-01-28 / Kategori : Genel Haber

Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosluğu Basın Açıklaması

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosluğu Fransa Senatosu’nun 23 Ocak 2012 tarihinde kabul ettiği yasa tasarısını keskin şekilde kınayan Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı 24 Ocak 2012 tarihli basın bildirisini değerli kamuoyunun dikkatine sunar.

            Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Bildirisi;  “Azerbaycan Cumhuriyeti, Fransa Senatosu`nda 23 Ocak 2012 tarihinde “Kanunla tanınmış soykırımların inkarına ceza öngören” yasa tasarısının kabul edilmesini esefle kınıyor. Fransa Senatosu`nun demokrasi, insan hakları, ifade hürriyeti ilkelerine zıt olan bu tek taraflı adımları bu ülkenin bazı bölgesel süreçlere katılımına ciddi zarar verebilir ve bir çok olumsuz sonuçlara sebep olabilir. 
          20. yüzyılın sonunda Ermenistan`ın saldırısı sonucunda 1 milyona yakın Azerbaycanlının haklarının çiğnenmesini ve Azerbaycan topraklarının %20`sinin işgalini görmezlikten gelen Fransız parlamenterlerin bu kararı siyasi amaçlarına yöneltmesi Fransa`nın tarafsızlığı hususunu şüphe altına almaktadır. Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Fransa Senatosu`nun bu adımını bir daha kınıyor, Fransa`yı tarihe önyargısız bakmaya ve bu tür konuları siyasi oyuna çevirmemeye çağırıyor.”



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.