Vali Amir Çiçek, Küllük Köyünde Gece Eğitimi Programına Katıldı

Tarih : 2012-01-28 / Kategori : Genel Haber

Vali Amir Çiçek, Küllük Köyünde Gece Eğitimi Programına Katıldı

            Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İlçelerde ve Merkeze bağlı köylerimizde, gerek bitkisel, gerekse hayvancılık konularında çiftçilerimizin bilgi ve becerilerini artırarak, yeni tarım teknikleri ile ilgili bilgi vermek, yöreye uygun yeni ve alternatif ürün çeşitlerini tanıtmak amacıyla gece eğitimlerine başlandı.

            Bu kapsamda merkeze bağlı Küllük köyünde bulunan gece eğitimi programına Vali Amir Çiçek’te katıldı.
Çiftçilerimizle birlikte Vali Çiçek verilen eğitimi izledi. Daha sonra Vali Çiçek, Çiftçilerimize hitaben yaptığı konuşmada; "Burada amacımız çiftçilerimizin tarım ve hayvancılık konularında ki sorunlarını tespit edip, anında çözüm bulmak ve değişen mevzuatlar hakkında üreticilerimizi bilgilendirmektir.” dedi.
               Çiçek, “İlimizde tarım ve hayvancılık sektöründe üretim yapan vatandaşımıza her türlü destek verilmektedir. Bu toplantılar aslında çiftçilerimiz için çok önemlidir. Tarımsal potansiyelimiz, meyve yetiştiriciliği ve budaması, sebze yetiştiriciliği, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, hayvan bakımı ve beslenmesi, meyve ağaçlarında hastalık ve zararlılarla mücadele, Devlet destekli tarım sigortası, tarımsal desteklemeler, İlimiz için çok önemli bir tarım kolu olan organik tarım ve iyi tarım uygulamaları konularında bilgiler verilmektedir.
Bunları dikkate alırsak ürettiğimiz ürünlerden kalite alırız, her şeyden önce emeğimizin karşılığını alırız. Önemli olan bilinçli bir çiftçi ve üretici olmaktır.” şeklinde konuştu.


 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.