Iğdır'da Bulunan Bir Ağaç Kutsal Sayılıyor

Tarih : 2012-01-30 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Bulunan Bir Ağaç Kutsal Sayılıyor

         Iğdır’a bağlı Karakoyunlu ilçesi Gökçeli köyünde bulunan bir ağaç yöre insanı tarafından kutsal sayılıyor.

         Haber Allahverdi ŞIKTAŞ : Vatandaşlar tarafından dilek adanan bez başörtü gibi şeyler bağlanan ağacın dalını bile kesmek günah sayılıyor. Vatandaşlar ağacın kutsal sayıldığını, dileği olanların gelip dilekte bulunduklarını söylüyor.
          Araştırmacı Yazar Ziya Zakir Acar ise “Her yönüyle Iğdır” adlı kitabında “Ağlayan ağaç veya Şehit ağacı olarak anılan ağacın öyküsünü şöyle anlatıyor: ”Gökçeli Şehit Ağacı: Karakoyunlu ilçesi Gökçeli köyünde bulunan bu tarihi ağaç bir Türk subayı için kendini feda eden Eldeniz adlı bir Azeri Türkü’nün anısına Türk subayı tarafından diktirilmiştir, ağaç yöre halkı tarafından kutsal olarak benimsendiği için kesinlikle bir dal dahi koparılmaz, onun etrafında kötü söz konuşulmaz gibi inançlar mevcuttur. İlk baharda bu ağacın dallarından şehit kanı dediğimiz kanlar akmaktadır. Ağaç yöre halkı tarafından özellikle Cuma akşamları ziyaret edilir..



Facebook Beğenenler

  1. ramazan 2012-01-30 19:20:58

    valla siz öyle sanın defineciler ağacın dibini delik deşik etmişler ve köklerini kesmişler. ağacın büyük bir bölümü kurumuş zaten. çok yazık çook

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.