Iğdır Sosyal Güvenlik İl Müdürü M. Fatih Görentaş ”Genel Sağlık Sigortası İçin Gelir Tespiti Yaptırın“Dedi

Tarih : 2012-02-23 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Sosyal Güvenlik İl Müdürü M. Fatih Görentaş ”Genel Sağlık  Sigortası İçin Gelir Tespiti Yaptırın“Dedi

Iğdır Sosyal Güvenlik İl Müdürü M. Fatih Görentaş, Genel Sağlık Sigortası hakkında çok önemli açıklamada ve uyarıda bulundu.

29. 02. 2012 tarihine kadar hiçbir sosyal güvencesi olmayan (18 yaşından büyük) bütün vatandaşlarımızın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelir tespiti yaptırmaları için müracaat etmelerini;
SSK Bağ-Kur TC Emekli Sandığı, 2022  sayılı yasadan aylık alanlar, geçici köy korucuları, Kurumumuzdan gelir ve aylık alanlar ve bunların bakmakla yükümlü eş, çocuk, anne ve babaların herhangi bir müracaatta bulunmamalarını, bunların 18 yaşını doldurmuş lise ve yüksek okul okumayan yani sağlık güvencesi olmayan çocukları için mutlaka 29. 02. 2012 tarihinden önce gelir tespiti yaptırmaları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmeleri gerekmektedir.
Hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın 01. 01. 2012 tarihinden itibaren Asgari ücret üzerinden resen tescilleri yapılmış bulunmaktadır.  Eğer 29. 02. 2012 tarihine kadar müracaat etmezlerse Asgari ücretin iki katı tutarında tescilleri yapılacaktır.
Bu yüzden bütün vatandaşlarımızın özellikle hiçbir sosyal güvencesi olmayanların 29. 02. 2012 tarihinden önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına Müracaat etmeleri gerekmektedir.
Bu yasa aynı zamanda bir yıldan fazla yerleşim süresini doldurmuş  ve oturum izni almış yabancı uyruklu vatandaşları da kapsamaktadır.
Yasanın uygulanmasında bütün vatandaşlarımızın özellikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüze yardımcı olmalarını sistem üzerinde meydana gelen arıza ve gecikmelerde sabırlı olmalarını dilerim.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.