Iğdır'da Kariyer Projesi Gerçekleşiyor

Tarih : 2012-02-23 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Kariyer Projesi Gerçekleşiyor

Iğdır'da öğrencilerin hangi mesleği seçeceğine karar verebilmesi için Iğdır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Kariyer Projesi" gerçekleştiriliyor.

Bu çerçeve de hazırlanan program dahilinde okullar çeşitli meslek gurubundan temsilcileri okullarına davet ederek öğrencilerle sohbet ettiriliyor.  Bu proje kapsamında Iğdır 70. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ilk olarak Karakoyunlu ilçesi Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’yi misafir ettiler.
Son sınıf öğrencileriyle sohbet eden Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli, kendisini tanıttıktan sonra öğrencilere nasıl kaymakam olduğunu anlatarak öğrencilerden hedeflerini büyük tutmalarını istedi.
Çiçekli, kariyer kavramını tüm hayata yaymak ve yaşamak gerektiğini vurgulayarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Hayatta bir işin başarılmasında, öncelik olarak o işi sevmek , azim ve istek geldiğini belirten Çiçekli, ” Hayat zor, iş bulmak okumakta zor, mühim olan zoru başarmaktır. Bunun için hedefinizi yüksek tutmalısınız.Sadece hemşire olarak çalışmayı düşünmemeli,  doktor, kaymakam, öğretmen gibi meslekleri yapmayı hedeflemelisiniz. ” dedi.
Öğrencilerin çeşitli sorularını cevaplandıran Çiçekli; kaymakamlık mesleğinin önemini olumlu yönlerini anlatarak “ben mesleğimi severek yapıyorum sizde severek yapacağınız mutlu olacağınız bir meslek seçmelisiniz” şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Nazire Güneş’te, “Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırladığı proje kapsamında  siz öğrencilerimizi bilgilendirmek ve meslek seçiminde bilgi sahibi yapmak için bu tür sohbet toplantılarını yapacağız bizi kırmayarak okulumuza gelen sayın Kaymakamımız Esengül Korkmaz Çiçekli’ye teşekkür ederim. ” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.