Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 20 İlde 5. Proje Çağrısına Çıktı

Tarih : 2012-03-05 / Kategori : Genel Haber

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 20 İlde 5. Proje Çağrısına Çıktı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında 1 Mart 2012 itibarı ile 20 ilde 5.başvuru ilanını yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında 1 Mart 2012 itibarı ile 20 ilde 5. başvuru ilanını yaptı. IPARD Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen isletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular için yapılan 5. çağrının bütçesi ise 59 milyon 109 bin 488 euro olarak açıklandı.
TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü İl Koordinatörü Muhammet Bozali, AB Hibe fonlarından Trabzon'un azami şekilde faydalanması için ne gerekiyorsa yaptıklarını ve bundan böylede faaliyetlerine aralıksız devam edeceklerini belirtti.
IPARD Programı kapsamında çıkılan 5. çağrı dönemi kapsamında, mikro ve küçük ölçekli işletme ve zanaatkarlardan daha fazla sürdürülebilir proje beklediklerini belirten Bozali, 59 milyon 109 bin 488 euroluk bütçeden aslan payını Trabzon'a almak istediklerini vurguladı. Yatırım yapacak olanların bu taleplerini ertelememelerini isteyen Bozali, Trabzon'da destek verilecek proje konularını şöyle sıraladı: "Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi."
Hazırlanacak projelerin 15 Mart 13 Nisan 2012 tarihinde itibaren İl Koordinatörlüğü'ne teslim edilebileceği bilgisini veren Bozali, bu tarihten sonra gelecek projelerin işleme alınamayacaklarını vurguladı.
Trabzon, Ordu, Samsun, Afyonkarahisar, Amasya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Van ve Yozgat illerini kapsayan çağrı kapsamında sunulacak olan projelerin yatırım süreleri en fazla 3 ay ile sınırlı tutuluyor. Daha uygun süreli yatırım düşünen potansiyel başvuru sahiplerinin 6. çağrı dönemini beklemeleri gerektiği bildirildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.