Iğdır’da Et fiyatlarının düşmesi vatandaşın yüzünü güldürdü

Tarih : 2012-03-17 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Et fiyatlarının düşmesi vatandaşın yüzünü  güldürdü

Iğdır’da İthal hayvanın artması ve yem fiyatlarının artmasından dolayı  et fiyatları düştü

Iğdır’da Yem Fiyatlarının artması ile yurda ithal hayvanın girmesinden  dolayı et fiyatlarını düşürdü.
Kasaplarda kıymanın kilosunun 20 liranın altına düştüğünü, kuşbaşının 18-20 lira arasında satıldığını ifade eden Kasap Özgür Düzci, “kırmızı etin kesim kilosunun ise 14 liraya kadar gerilediğini bu yüzden 25 TL olan et 20 TL’ye kadar geriledi“ dedi
Vatandaşların ithalat sayesinde ucuz et tüketmeye başladığını dile getiren Düzci, şunları kaydetti: “Şu anda Iğdır'da  artan yem fiyatlarıyla beraber yemin il dışına sevkedilmesi  ve ithal büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısının artması hayvan fiyatlarını düşürdü. Yem fiyatının yükselmesi besicileri zora soktu, bu yüzden besiciler biran önce hayvanları ellerinden çıkarmak için kesim yapıyor.
Fiyatların bir miktar daha düşmesini bekliyoruz. Düşmese de bu fiyatlar oldukça normal. Kıymanın kilosunun 26 liraya ulaştığı dönemlere göre şu anda 20 liranın altındaki fiyatlar gerçekten iyi, bu düşüş 2 ay kadar devam edebilir belki” dedi.
Vatandaşlar “etin kilosunun 25 TL’den 20 TL’ye düşmesi iyi oldu. Artık eve 1 Kg yerine daha fazla et götürebiliyoruz.“ dediler.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.