Iğdır'da Yol Açıldı Hastalar Kurtarıldı

Tarih : 2012-03-17 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Yol Açıldı Hastalar Kurtarıldı

Yolları kapalı hasta sahipleri karanlık’ta  ekiplerle buluştu.

Iğdır’ın Tuzluca İlçesinde kar yağışı nedeniyle yolları ulaşıma kapanan Yaylacık köyünde rahatsızlanan 2'si çocuk 3 kişi, kapalı olan köy yolları saatler süren çalışmaların ardından açılarak hastaneye kaldırıldı.
Köy yollarının açılması için İl Özel İdaresine bağlı ekipler, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Iğdır Tuzluca ilçesinde son günlerde etkili olan şiddetli kar yağışı ve tipiden dolayı ilçeye bağlı 42 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı.
Ulaşıma kapanan köy ve mezra yolları Iğdır İl Özel İdareye ait kar temizleme araçları ile çift vardiya halinde açılmaya devam ediliyor. Kapalı yollar açılmaya devam ederken, öncelik Iğdır 112 acil yetkililerin talepleri doğrultusunda hastaların bulunduğu köylere veriliyor. Tuzluca Devlet Hastanesi 112 Acil Servis'e gelen bir acil hasta ihbarı üzerine, 112 ekipleri ve   Özel İdare ekipleri Tuzluca ilçesine  55 Kilometre uzaklıktaki Yaylacık köyüne ulaşmak için dün sabah 07, de yola çıktılar. Köy yoluna giren ekipler, kar temizleme araçlarının arkasında ilerlemeye çalıştılar. Tipiden dolayı kar kalınlığının yer yer 4 metreyi bulduğu yolda araçlar gayretli bir çalışma içinde ilerlerken hastalar yakınlarının sırtında 2 km yaya yürüyerek getirip 112 ekiplerine teslim ettiler.
Baba İsa Kutlay, “yolumuz 1 haftadır kapalı, Hastamız 2 gündür fenalaşmaya başlamıştı, ama biz belki durumu düzelir diye sağlık ekiplerine geç haber verdik. Ama Allah devletimizin eksikliğini vermesin böyle zor günümüzde bizlere ulaşarak hastamızı kurtardılar vatandaş olarak memnunuz” dedi.
Hasta babası 40 yaşındaki Mehmet Kutlay, Kar temizleme ekipleri yaklaşık 9 saat boyunca karlı yolu açmaya çalıştılar. Köye yaklaşık 2 kilometre mesafe kaldıktan sonra, köy yolu rampa ve yoğun kar yağışından dolayı ekipler daha fazla ilerleyemediler. Hastanın durumunun fenalaştığının bildirilmesi üzerine sağlık görevlileri, kar temizleme ekiplerinin daha da fazla ilerleyemeyeceklerini bundan dolayı köye kalan mesafeyi yaya olarak hastalarımızı sırtlayarak ekiplere ulaştık.
Ambulansta yapılan müdahalelerden sonra hasta gece 21 sıralarında Tuzluca  Devlet Hastanesi'ne getirilerek müşahede altına alındı. Hastayla beraber Tuzluca’ya gelen köylüler hastalarının kurtarılmasında büyük emekleri geçen sağlık ve kar temizleme ekiplerine sonsuz teşekkür ettiklerini belirttiler.
26 köy yolunun Kapalı Olduğu Iğdır'da Tuzluca ilçesine 55 kilometre mesafedeki Yaylacık Köyünde yaşayan 39 yaşında Evli, 3 çocuk Annesi Hatun Kutlay, kalp ve nefes darlığı, 12 yaşında Didem Kutlay, fıtık yüksek ateş, ve 8 yaşında Sertaç Kutlay, yüksek ateş ve kusma rahatsızlığı yüzünden, 112 Acil ekiplerince Tuzluca devlet hastanesine getirilerek tedavi altına alındılar.
Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, yaptığı açıklamada, insanların sağlığının korunması için devletin her türlü tedbiri aldığını belirterek, ''Hastalarımızın tedavileri, onların sıkıntı ve sorunlarının çözülmesi bizim görevimiz'' dedi.
Silahlı olarak Hastaları ile yola çıkan Ekrem Kutlay, “yolda Kurt olur diye tedbirli geldik ve sağ salim ambulans ve il özel idaresinin ekibinin gayreti ile yolda ekiplere kavuştuk” diye şükretti. Kendisini hastaneye ulaştıran ekiplere teşekkür eden Fıtık Hastası Didem Kutlay’ın babası İsa Kutlay, Türkiye vatandaşının devlet tarafından zor anında elinden tutması budur diye sevindiğini açıkladı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.