Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır il Temsilcisi Serdar Ünsal 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Tarih : 2012-03-19 / Kategori : Genel Haber

Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır il Temsilcisi Serdar Ünsal 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Çanakkale Zaferi’nin milletimizin iradesinin, inancının, azminin, bağımsızlık mücadelesinin, kahramanlık ve fedakârlığının göstergesi olmakla birlikte en büyük onur mücadelelerinden biri olduğunu vurgulayan Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır il Temsilcisi Serdar Ünsal, “Bugün dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir onur mücadelesinin, Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümünü idrak etmekteyiz.

Çanakkale Savaşları, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için Türk’üyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle Laz’ıyla, Gürcü’süyle varını yoğunu ortaya koyan bir milletin, tarih sayfalarından silinemeyecek bir destanıdır. Çanakkale Zaferi'yle, Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumları tekrar yeşermiş tüm dünyaya onur dersi verilerek Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması adına çok önemli bir adım atılmıştır.
Üzerinde yaşadığımız bu kutsal topraklarda her zaman ve her şartta al bayrağımızın dalgalanacağına olan kanaatimiz tamdır. Bugün ülkemiz ve milletimiz üzerinde kötü emelleri olan dış güçlerin geçmişten alacakları çok büyük dersler olduğu kanaatindeyim. Her santimi şehit kanlarıyla sulanmış, aynı bayrak altında yaşamayı; ülkemizin bölünmez bir bütünlük içerisinde sonsuza kadar bağımsız kalacağını kabullenmiş yeni bir neslin varlığı, bu topraklar için canını veren aziz şehitlerimizin ruhunu şad edecektir. Çanakkale Zaferinin 97. yıldönümü ve 18 Mart Şehitlerini Anma Günü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.