Merkez Camii'nde Sakal-ı Şerif Heyecanı

Tarih : 2012-04-18 / Kategori : Genel Haber

Merkez Camii'nde Sakal-ı Şerif Heyecanı

14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle Iğdır Merkez Camiine Sakal-ı Şerifi ziyaret etmenin heyecanı ile izdiham yaşadı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Sakal-ı Şerif’i,  Kutlu doğum haftası dolayısıyla Iğdır Merkezde  bulunan Merkez  Camii’nde ziyarete açıldı.
Öğle  namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek için insanlar camiye akın etti. Vatandaşlar, camide ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.  ‘Kutlu Doğum Haftası’ dolayısıyla ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek isteyen vatandaşlar, okunan Kur’an-ı Kerim’i dinledi ve namaz kılıp, dua etti.  Camiye gelenler arasında kadınların yoğunluğu ise dikkat çekti.
Önce erkeklere açılan Sakal-ı Şerif’e yoğun ilgi olunca, din görevlileri izdiham yaşanmaması için cami cemaatinin sıraya girmesini istedi.   Sakal-ı Şerif, daha sonra kadınların ziyaretine açıldı.  Vatandaşlar, Sakal-ı Şerif’ini öpebilmek ve dokunabilmek için adeta birbirleriyle yarışırken, Iğdır Müftüsü Cüneyt Kulaz  ve cami görevlileri izdiham yaşanmaması için sık sık cemaati uyardı. Sadece selam vererek geçin diyerek dokunmalarına izin verilmedi.  Bazı ziyaretçiler ise Sakal-ı Şerif’i cep telefonuna çekti. İl Müftüsü Kulaz, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Sakal-ı Şerif’inin Iğdır’a hiç gelmediğini, bunun için getirilmediğini belirterek “Iğdır’da bir ilki gerçekleştirerek Sakal-ı Şerif’i Iğdır’a getirdik. Buradaki temel amacımız, birlik ve beraberliği sağlamak, Allah sevgisi, Peygamber Efendimizin kardeşlik sevgisi ve ilahi bütünlüğü pekiştirmektir” dedi.
Öğle namazına katılan Iğdır Valisi Amir Çiçek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Sakal-ı Şerif’ini ilk selamlayarak ziyareti başlattı. 
Kulaz, “20 Nisan 2012 Cuma günü saat 13.30’ da Kültür Sarayı Konferans Salonunda Bayanlara yönelik Kur’an Kursu Öğreticilerimizin hazırladıkları panel sunulacaktır. Bütün Cami ve Kur’an Kurslarında yerel şartlarda programlar gerçekleştirilecektir.
İmam Hatip Lisesi – İlahiyat Fakültesinin katılımları ve destekleriyle yaptığımız faaliyetlere Ehl-i Beyt Alimleri Derneği ve Sivil Toplum Kuruluşları da büyük destek verdiler.
İlçelerimizde de kutlamalar hafta boyunca devam etmektedir. Kutlu Doğum Haftasının Iğdır Halkına, Ülkemize ve Milletimize hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.
Iğdır İl Müftülüğü Kapalı Çarşı üzerinde kurulan ‘Kutlu Doğum Çadırı’nda vatandaşlara tatlı ikramı yapıldı.     Vatandaşlardan yoğun ilgi vardı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.