Iğdır'da Doktorlar Eylemde

Tarih : 2012-04-20 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Doktorlar Eylemde

Gaziantep´de öldürülen Doktor´a saygı için,Iğdır devlet hastanesindeki doktorlar bugün eylem yaptılar.

Iğdır Devlet hastanesine giden hastalar bu gün muayene olamadı .acil servis dışında alınan bilgilere göre, bugün görev yapan doktorlar iş yavaşlatma eylemi yaprak çok az sayıda birkaç hasta muayene ettiler ardında da saat 11.00 de anma töreni yaptılar..
Yetkililer Iğdır  Devlet hastanesi kayıt gişeleri önünde ve poliklinik önünde  bekleyen hastalara açıklamalarda bulunularak Gaziantep´de hasta yakın tarafından sırtından bıçaklanan doktor arkadaşımıza saygı amacıyla bu gün hasta kabul edemiyoruz, ancak acil servisimiz açık yarın buradayız" dediler.
Hastane önünde toplanan doktorlara hitaben bir açıklama yapan çocuk cerrahı doktoru  Özgür Çağlar," Değerli arkadaşlar Bugün burada kardeşimiz Dr. Ersin Arslan için toplandık.Dr. Ersin Arslan 2 gün önce
Gaziantep'te hastanede görevi başında iken, bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu olayı şiddetle kınıyoruz, üzgünüz, kırgınız, öfkeliyiz, ve bugün yastayız.Dr. Ersin Arslan 30 yaşındaydı. Bugün aramızda yok.
Memnun edemediği bir hasta yakını  tarafından öldürüldü. Gaziantep'te, bizler gibi yıllar önce kimbilir aklında ne hayallerle hekim olmayı seçmiş bir çok fedakarlıklara katlanarak kendisini hastalarına adamış olan arkadaşımız, sadece doktorluk yaptığı için, sadece işini yaptığı için öldürüldü.Ne yazık ki; Hamile olan eşinden, daha doğmamış olan çocuğundan, ailesinden koparıldı. Bu olay basit bir tepki ya da cehaletle açıklanabilecek bir olay değildir. Hasta haklarının ön plana çıktığı, sağlık hizmetinin sadece hasta memnuniyeti olarak değerlendirildiği, hekim ve sağlık çalışanlarının haklarının yok sayıldığı, günümüze kadar sağlık çalışanlarına yapılan tüm şiddet olaylarının görmezden gelindiği bir ortamda bir hekim kardeşimiz planlı bir şekilde hunharca öldürülmüştür. Sağlık hizmetinin verildiği ortamlar ne yazık ki son yıllarda giderek artan bir şekilde şiddet ortamına dönüşmüştür. Hekim ve sağlık çalışanlarına yapılan şiddet, derecesini artırmış ve ne yazık ki cinayete kadar ilerlemiştir. Bu durum hekim-hasta ilişkisini örselemkete ve geri dönülmez bir noktaya ilerletmektedir.Artık hekim ve sağlık çalışanlarına yapılan şiddete kulak tıkamaya, görmezden gelmeye ve daha da önemlisi hasta ve hasta yakınlarını sağlık çalışanlarına karşı kışkırtmaya son verilmesi gerkemektedir. Özellikle görsel ve yazılı basında olayların derinliği araştırılmadan hekimleri suçlayan, hekim-hasta ilişkisini örseleyen, hekimleri suçlayıcı yayınlar yapılmakta bu da sağlık çalışanlarına karşı mevcut olan önyargıyı daha da artırmakta ve ortaya böyle vahim sonuçlar çıkmaktadırYapılan saldırı sadece Ersin Arslan'a değil tüm sağlık çalışanlarına yapılmıştır. Biz Dr. Ersin Arslan'ı görev şehidi olarak kabul ediyoruz ve şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz. "dedi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.