Iğdır'da Kariyer Projesi Gerçekleşiyor

Tarih : 2012-04-20 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Kariyer Projesi Gerçekleşiyor

IĞDIR 70. YIL CUMHURİYET ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ DÖRDÜNCÜ  OLARAK 80. YIL CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ MÜDÜRÜ  ALİ EKBER ACAR'I MİSAFİR ETTİLER

Iğdır'da öğrencilerin hangi mesleği seçeceğine karar  verebilmesi için Iğdır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Kariyer Projesi" gerçekleştiriliyor.
Bu çerçeve de hazırlanan program dahilinde okullar çeşitli  meslek gurubundan temsilcileri okullarına davet ederek öğrencilerle sohbet ettiriliyor.
Bu proje kapsamında Iğdır 70. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri dördüncü  olarak 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu lisesi müdürü  Ali Ekber Acar'ı misafir ettiler.
Son sınıf öğrencileriyle sohbet eden Ali Ekber Acar, kendisini tanıttıktan sonra öğrencilere nasıl okuduğunu anlatarak öğrencilerden hedeflerini büyük tutmalarını istedi.
Ali Ekber Acar, kariyer  kavramını tüm hayata yaymak ve yaşamak gerektiğini vurgulayarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Iğdırlı olduğunu okumak için çok çabaladığını köyden gelip Iğdır'da ev tutarak Ortaokulu okuduğunu, bütün zorlukları okuma azmi içinde olduğu için yendiğini söyledi. Hayatta bir işin başarılmasında, öncelik olarak o işi sevmek, azim ve istek geldiğini belirten Acar, "Hayatta mühim olan zoru başarmaktır. Bunun için hedefinizi yüksek tutmalısınız. Sadece hemşire olarak çalışmayı düşünmemeli  doktor, öğretmen, mühendis  gibi meslekleri yapmayı hedeflemelisiniz. Sizler yarın hemşire de olsanız okuyabilir hayalinizdeki mesleği yapabilirsiniz Yeter    ki  içinizde okuma ve başarılı olma azminiz olsun. Iğdır lisesinde müdürken iki kız
öğrencisinin arkadaş olduğunu birinin çok ders çalışarak okuyup
doktor olduğunu diğerinin ise liseyi bitirdikten sonra okuyamadığından
bahsederek biri azmetti okudu diğeri ise boş verdi okumadı." dedi.
Öğrencilerin çeşitli sorularını cevaplandıran Ali Ekber Acar, Günümüzde her şey mevki ve makamdır. Bugün adınız Fatma'dır, Ali'dir. Yarın işe  başlayınca  Ali bey, Fatma Hanım olacaksınız. Bunun için
okuyun mevki makam sahibi olun hayatınız değişsin" dedi.
Acar, “mesleğinin önemini olumlu yönlerini anlatarak ben mesleğimi severek
yapıyorum sizde severek yapacağınız  mutlu olacağınız bir meslek
seçmelisiniz" şeklinde konuştu.    
Okul Müdürü Nazire Güneş'te, öğrencilere hitaben Valiliğimiz  ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırladığı proje  kapsamında  siz öğrencilerimizi bilgilendirmek ve meslek seçiminde bilgi sahibi yapmak için bu tür sohbet toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdik. Bizi kırmayarak okulumuza gelen sayın Ali Ekber Acar'a   teşekkür ederim." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.