Iğdır Sempozyumu Başladı

Tarih : 2012-04-20 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Sempozyumu Başladı

Vali Amir Çiçek, ”Iğdır İlahiyat fakültesi Öğretim Üyelerini kutluyorum. Bölgede vatandaşların manevi duygularını pekiştirip birlik ve beraberliği sağlıyorlar.” dedi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü İbrahim Hakkı Yılmaz, “Ağrı dağının %65’i Iğdır sınırlarında yer almaktadır.” dedi.    Iğdır Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 1. Uluslararası Iğdır Sempozyumu törenle başladı.
Iğdır Üniversitesi Karaağaç konferans salonunda başlayan sempozyumun açılış konuşmasını yapan Vali Amir Çiçek, Iğdır güzelikleri doğasıyla doğu anadoluda en güzel yerlerden biridir. Güneşin doğduğu şehirdir. Iğdır Üniversitesi Iğdır’a çok şeyler katmıştır. Amaç bilgi toplumu yaratmaktır. İnsanlar bilgilendiriliyor. Bu tür sempozyumlar Iğdır’ın ve Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak. 2023 Yılına ülkemizi taşıyacaktır. Ağrı Dağı her yönüyle Araştırılması gereken bir hazinedir. Dağcılık kadar bitki florasıylada ünlü bir dağdır. Bunu bütün dünyaya tanıtmalıyız. Turizmi gerçekleştirmeliyiz. İlahiyat fakültesi Öğretim Üyelerini kutluyorum. Bölgede vatandaşların manevi duygularını pekiştirip birlik ve beraberliğe katkı sağlıyorlar.” dedi.
Iğdır Üniversitesi Rektörü İbrahim Hakkı Yılmaz, Üniversitenin kuruluş aşamasına değinerek 3.5 yaşında olmamıza rağmen büyük ilerlemeler kat ettik. Iğdır deyince Akla Ağrı dağı ve Aras nehri gelir. Ağrı dağının %65’i Iğdır sınırlarında yer almaktadır. Aras Nehri Bingölden doğmakta Türkiye ile Ermenistan sınırını ayırarak Hazar denizine dökülmektedir. O da Iğdır’a ayrı bir güzellik katmaktadır. Üç ülkeye sınır Iğdır ilinin gelişmesi için Ağrı Dağının Turizme açılması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.
Üniversitenin tanıtım filmi ile Ağrı Dağı florası- Nuhun Çiçekleri görüntüleri slayt şeklinde izlendi. Nahcivan İnce sanatlar Akademesi konser verdi. Daha sonra açılan resim sergileri ve stantlar gezildi. En çok ilgiyi Aralık kaymakamlığının açtığı doğal gıdalar stantı gördü.
Misafirlere manda yoğurdu ikramı büyük ilgi gördü. Gelen misafirler Suveren yerleşkesinde fidan dikip Iğdır Şehit Türkler Anıt ve Müzesini gezdiler.
Devam eden program gereği Öğleden sonrada Bilimsel sunumlar yapıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.