Hocalı İçin Yürüyen Kalender Bayramlı Nahçivan'da

Tarih : 2012-04-30 / Kategori : Genel Haber

Hocalı İçin Yürüyen Kalender Bayramlı Nahçivan'da

Ermenilerin Hocalı'da yaptığı katliama dikkat çekmek için Ankara'dan yola çıkarak Iğdır'a gelen Kalender Bayramlı, pasaport işlemleri tamamladıktan sonra  Iğdır'dan ayrılarak Nahçivan Özerk Cumhuriyetine giriş yaptı.

Dilucu sınır kapısında Aralık ilçesi Kaymakamı M.Fatih Çiçekli  tarafından karşılanan  Kalender Bayramlı, pasaport işlemlerinin ardından Nahçivan'a giriş yaptı.
Hasret köprüsü diye adlandırılan Türkiye ile Nahçivan'ı birbirinden ayıran köprüde Nahçivanlı  yetkililere Kalender Bayramlı'yı teslim eden Kaymakam M.Fatih Çiçekli, burada gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kalender bey Ankara'dan yola çıkarak Hocalı faciasına dikkat çekmek için yürüyen bir arkadaşımızdır. İlçemizden geçmiş ve konaklamıştır. Kendisi en iyi şekilde ağırlanmıştır. İlçemizden geçmesi bizi gururlandırmıştır. Dünya Hocalı faciasını görsün yaşananlara şahit olsun. 1992 yılında Hocalı da yaşananlar bir insanlık ayıbıdır. Bugün bir kaşık suda fırtına koparanlar Hocalı da yaşananları görmeli.Kalender beyi kardeş ve dost ülke Azerbaycan yetkililerine teslim ediyorum. Her iki halkını selamlıyorum. Bir vatandaş olarak Türk devleti olarak bu yürüyüşü destekliyoruz.Gereken desteği verdik. Azerbaycan'da da gereken destek verilecektir. Kendisine başarılar diliyorum. Hocalı'nın sesi olmuştur"
Kalender Bayramlı'da "Ankara'dan 21 Mart 'ta yürüyerek yola çıktım. Toplam 1190 km yol yürüdüm. 20 yıldır Nevruz bayramını kutlamıyorum. Bu senede Nevruz bayramını kutlamadım. işimden istifa ederek Hocalı'daki katliama dikkatleri çekmek için buradayım. Ata toprağından ana toprağına geçtiğim için  memnunum." dedi.
Ermenileri vahşiliğini  protesto etmek için yürüyüş başlattığını belirten  Bayramlı, "Ben de bu katliamı protesto etmek amacıyla Ankara'dan başlayarak 2800 kilometre yürüyüp Ağdam'a yani  Hocalı'ya gitmeyi hedefliyorum" şeklinde konuştu.
Yürüyüşe bireysel bir tepki olarak başladığını ifade eden Bayramlı, şunları söyledi: "Yaptığım bu eylem her yerde ilgi  görüyor, ses getirdi. Bu da beni çok mutlu ediyor. Bu haklı bir davadır. Bütün dünyanın gözleri önünde 1992'de kadın, çoluk çocuk demeden herkesi katleden Ermenileri şiddetle kınıyorum. Karabağ Azerbaycan'ındır. Hocalı'da olanları bütün dünya gördü. Yolda birçok zorlukla karşılaşsam da amacım bana güç veriyor. Çok ayakkabı eskittim yollarda. Yokuşları çıkarken çok zorlanıyorum ama bir anda Hocalı'daki  katliamda ölen insanlar aklıma geldiğinde o yokuş düz bir yol oluyor. Gözümde. Zorluklara rağmen bu işi başardığım için çok mutluyum.Çok tehdit aldım bin kalender bu yola fedadır.Amacıma ulaştım Nahçivan'a gelemden önce  öldürülseydim.Üzülürdüm şimdi fark etmez. Dünya kamuoyu bu yürüyüşü biliyor."dedi.
Yürüyüşü sırasında konakladığı yerlerde insanların kendisine yardımcı olduklarını da belirten Bayramlı, bu kadar yol geldim kimse bana eşlik etmedi.İlk defa aralık ilçesinde eşlik ettiler. Bu beni sevindirdi.Demek ki amacıma ulaşmış bulunuyorum.  Bir kaymakamın bir dernek başkanının kamu çalışanının benimle 3 km yürümesi çok güzel bir olay. Buradan Karakoyunlu ilçesi belediye başkanı Ziyatali Deliktaşa komutanlara Aralık ilçesi Kaymakamı M.Fatih Çiçekli  ve Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır şube başkanı Serdar Ünsal'a teşekkür ediyorum. Hiçbir maddi destek almadım.Manevi destekler beni mutlu etti.Ermenilerin taşeron örgütü PKK tehdit etti. Önemli değil." dedi.
Bayramlı, tehditlerin devam ettiğini belirterek  Beni hiç bir tehdit yoldan  döndüremez.  Allahın izniyle yürüyüşümü tamamlayacağım." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.