200 Yataklı Yurdun Temeli Atıldı

Tarih : 2012-05-01 / Kategori : Genel Haber

200 Yataklı Yurdun Temeli Atıldı

Iğdır' da Halfeli caddesinde Atatürk Lisesi yanındaki arsaya yaptırılacak 200 yatak kapasiteli karma öğrenci yurdunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Iğdır İl Özel İdaresi'nin işbirliği ile ihale edilen yurdun temel atma törenine   Iğdır Valisi Amir Çiçek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Deftardar Mehmet Durusoy, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Kurum müdürleri, Öğretmenler  ve Öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Vali Amir Çiçek, Iğdır’da  eğitim ve öğretim seviyesinin önemine vurgu yaparak “Iğdır eğitim yönünden büyük gelişmeler kaydetmiştir.  Bu bağlamda Iğdır'da özellikle kızlarımızın okumasına önem verdik. İlköğreniminden sonra orta öğrenimine de devam edebilmesi için ihtiyaç olan yurt sorununu çözmeye çalıştık.  Okumaması için artık engel kalmayacak. Özellikle mevcut yurtlarımızı daha rehabilite ederek, düzenini sağlayarak, hatta ilaveler yaparak kapasitemizi daha üst seviyeye çıkarmaya çalıştık.  Ama şunu gördük ki öğrenci velilerimiz kızlarını veya çocuklarını okutmak istiyor, ama şehirde okutabilmesi için de bir yurda ihtiyacı var. Yurt açığımızı bu yıl olmasa da önümüzdeki yıl kapatacağız. Birazdan temelini atacağımız 200 kişilik yurt dışında ayrıca Milli Piyango Lisemizde 300 kişilik yurt, Kız Meslek Lisemiz için 300 kişilik yurt ve dün gelen bir hayırsever vatandaşla yaptığımız protokolle 100 kişilik yurt olmak üzere bu yıl ilimize 900  kişilik yurt kazandıracağız  Artık bilgi çağında  yaşıyoruz okullarımız bilgi teknoloji sınıflarını halka açtı. Öğrencilerimiz en iyi şatlarda okuyor. 4+4+4  ile okula başlama yaşı daha aşağı çekildi. Yeni genç çocuklarımız en iyi şartlarda okuyacak. En büyük iş Anne babalara düşüyor. Anne ve Babalara sesleniyorum. Çocuklarını okutsunlar. Devlet her türlü imkanı sağlıyor" dedi.
Törende konuşan  Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, "Bende yurtlarda kalarak okudum. Okumak isteyen öğrencilerimizi ne olursa olsun barındırıp okutmalıyız. Köyde  kalan  şehirde okuyan öğrencilerin daha rahat ve daha iyi okumaları  için bu çalışmayı yapıyoruz. Yeni yatırımlarla önümüzdeki sene 900 kişilik bir toplam yurt kapasitesi daha tamamlanıp hizmete sunulmuş olacak. Şu an kayıtlarda; 'Ben okumak için yurt istiyorum' diyen ve bekleyen 270 öğrencimiz var. Bu yurdun bitirilmesi ile yurt sıkıntısı olmayacak.
Yeni taleplere de cevap verebilecek hale geleceğiz. Çok yakında Iğdır'ın yatılılık sorunu tamamen bitmiş olacak. Öğrencilerimiz çok daha iyi şartlarda hizmet almış olacaklar" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.