Iğdır Devlet Hastanesinde Çıkan Yangın Korkuttu

Tarih : 2012-05-01 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Devlet Hastanesinde Çıkan Yangın Korkuttu

Iğdır Devlet Hastanesinde çıkan yangın paniğe sebep olurken, hastalar ambulanslarla Iğdır Devlet Hastanesi ek binasına nakledildi.

Edinilen bilgiye göre; akşam Saat 22.00 sularında yemekhanedeki gaz kaçağından çıktığı iddia edilen yangın, Iğdır İtfaiyesi'nin müdahalesi sonucunda kısa sürede söndürüldü. Yangından çıkan duman hastanenin bütün katlarını sarması sonucunda hastanede yatan 50 hasta dışarıya çıkarıldı. Durumu ağır olan ve yoğun bakındaki hastalar ise ambulanslar ile Doğubayazıt Caddesi üzerinde bulunan Iğdır Devlet Hastanesi'nin ek binasına taşınırken, bazı hasta yakınları ise araçlar ile hastalarını evlerine götürdüler. Dumandan sağlık çalışanlarının da etkilendiği gözlendi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Iğdır Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim, hastanenin yemekhanesindeki gaz kaçağından çıktığı tahmin edilen yangında bir patlamanın meydana geldiğini ve çıkan yangının kontrol altına alındığını belirterek, yangında herhangi bir can kaybının olmadığını, her ihtimale karşı hastaların hastanenin ek binasına sevk edildiğini belirtti. Türker Çağatay Halim "Şu anda hastanemizde duman tahliyesi yapılıyor. Her şey kontrol altında, tüm kamu personelimiz burada görevlerini yürütüyorlar" dedi.
Iğdır Devlet Hastane Müdürü Hüseyin Yanardağ “çıkan yangından dolayı Hastanemizde yatan 50 hasta ek binamıza sevk edildi, bazılarının aileleri alarak evlerine götürdü. Yangından dolayı oluşan hasar en kısa sürede tamir edilerek yeniden kullanılmaya başlanacak” dedi.
Yangın dolayısı ile Iğdır Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve çok sayıda polis Hastanede hazır bulundu. Bazı Polisler Halı sahada top oynarken olayı duymuş ve formalarıyla hastaneye gelerek yangına müdahale etmişler.    
Iğdır İl Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya olay yerine yeni geldiğini, konuyu tam bilmediğini en kısa sürede açıklama yapacağını belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.