Iğdır'da Kariyer Projesi Devam Ediyor

Tarih : 2012-05-02 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Kariyer Projesi Devam Ediyor

EĞİTİMCİ YAZAR SERDAR ÜNSAL, ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE SAĞLIK MESLEK LİSESİNİ ANLATTI.

Iğdır'da öğrencilerin hangi mesleği seçeceğine karar verebilmesi için Iğdır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Kariyer Projesi" gerçekleştiriliyor.
Bu çerçeve de hazırlanan program dahilin de okullar çeşitli meslek gurubundan temsilcileri okullarına davet ederek öğrencilerle sohbet ettiriliyor.
Bu proje kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu son sınıf öğrencileri Eğitimci Yazar Gazeteci Serdar Ünsal'ı misafir ettiler.
Son sınıf öğrencileriyle sohbet eden Eğitimci , Yazar Gazeteci Ünsal'da Kariyer kavramını tüm hayata yaymak ve yaşamak gerektiğini vurgulayarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. 
Hayatta bir işin başarılmasında, öncelik olarak o işi sevmek, azim ve istekle çalışmak geldiğini belirten Ünsal, "Hayat zor, iş bulmak okumakta zor, mühim olan zoru başarmaktır. Bunun için hedefinizi yüksek tutmalısınız. Şu anda Sağlık meslek lisesini de tercih edebilirsiniz. Kendi puan durumunuza göre meslek seçimi yapabilirsiniz Sağlık meslek lisesini bitirenler hemen iş bulabiliyor, bunun içinde çok çalışmalısınız ki kazanabilesiniz. Bizim Okul geçen yıl 371 puanla öğrenci aldı. Iğdır dışından da öğrenciler tercih yapıp gelip okuyorlar. Demek ki en güzel okullardan biride sağlık meslek lisesidir. Ülkemizde sağlık çalışanına ihtiyaç vardır " dedi.
Öğrencilerin çeşitli sorularını cevaplandıran Ünsal; Bende gazeteci olmayı çok isterdim. Fakat okuyamadım. İki puanla gazetecilik okulunu  kaybettim. Ve öğretmen olmaya karar verdim. Ve oldum,
mesleğimi seviyorum. Bu arada da Gazetecilik, Yazarlık ve Öğretmenlik yapıyorum. Okumanın sınırı yoktur. Yeter ki isteyin başarı sizi bulacaktır.  Geç kaldığınızı düşünmeyin. Ben mesleğimi severek
yapıyorum sizde severek yapacağınız mutlu olacağınız bir meslek seçmelisiniz" şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.