Iğdır'da Aşı Haftası Etkinliği

Tarih : 2012-05-02 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Aşı Haftası Etkinliği

Iğdır Halk Sağlığı Müdürlüğü Aşı Haftası Kapsamında İl Kültür müdürlüğü Salonunda Aşı Haftası bilgilendirme konferansı verdi.

Düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim, İl Defterdarı Mehmet Durusoy, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş,  Kültür Müdürü Osman Engin Deniz, İl Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Timur Yusufoğlu, Sağlık personeli ve Öğrenciler katıldı.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Timur Yusufoğlu, çocukların bulaşıcı hastalıklardan korunması için toplumda aşı bilincinin yaygınlaştırılması gerektiğini bildirdi.
Mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak geliştirilen biyolojik maddelere aşı denildiğini kaydeden Yusufoğlu, şunları ifade etti: "Aşı, insanları hastalıklardan koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. Aşılama her çocuk için yaşamsaldır, her çocuğun sağlıklı ve hastalıksız yaşama hakkı vardır.
Aşılama kapsayıcılık hızları gittikçe yükselmiş, bağlı olarak aşı ile korunulabilir hastalıkların görülme oranı ve hastalık nedeniyle ölüm oranlarında belirgin düşüşler olmuştur. Ulaşılan Ulusal GBP hedeflerimizin sürdürülmesi için toplumun aşılama konusunda farkındalığının arttırılması çalışmalarına devam edilmesi her zaman önem taşımaktadır" dedi.
Daha sonra slayt film eşliğinde Aşı konusunu kapsayan sunumlarla sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.