Iğdır Üniversitesinde Kutlu Doğum Haftası Nedeniyle Konferans Düzenlendi

Tarih : 2012-05-04 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesinde Kutlu Doğum Haftası Nedeniyle Konferans Düzenlendi

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bir konferans düzenledi. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrenci toplulukları olan; Seçkin Bilge İlahiyatçılar (SEBİT), Yaşayan Kur’an (YAKUT), İlahiyat Kültür Sanat (İKSAT)’ın birlikte organizasyonunu üstlendiği konferansta konuşmacı olarak, araştırmacı ve yazar Mehmet Paksu kürsüdeki yerini aldı.

Iğdır Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa, Rektör vekili ve Iğdır Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler, öğretim üyelerinin yanı sıra öğrenciler ile birlikte çok sayıda davetli de dinleyici olarak katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, İlahiyat Fakültesi öğrencileri Naat-ı Şerif ve ilahiler söyledi. Bu arada, öğrenci toplulukları üyeleri tarafından katılımcılara, Hz. Peygamber sevgisini temsil eden gül hediye edildi. Biyografisinin okunmasının ardından konuşmasına başlayan araştırmacı ve yazar Mehmet Paksu "Kâinatta Peygamber Efendimizi (SAV) en iyi anlatan Kur’an-ı Kerimdir." dedi.
Iğdır Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Öğrenci Topluluklarının birlikte düzenlediği konferansa katılan araştırmacı ve yazar Mehmet Paksu, Efendimizi iyi anlamak için herkesin, daha çok Kur’an- ı Kerim ve Hadis okumasının gerekli olduğuna katılımcıların dikkatini çekti. Araştırmacı ve yazar Paksu, Hz. Muhammed (SAV)'in rahmet peygamberi olduğunu hatırlatarak, hadis-i şeriflerle O'nun hayatından çeşitli örnekler verdi. İnsanlığın O’nu anladığı ve hayatında rehber edindiği ölçüde huzuru bulabileceğini dile getiren Yazar Paksu, "Günümüzde insanları, özellikle de gençleri, doğru olana ve güzel ahlaka özendirmek önemli bir sorumluluktur. Bir Müslüman’ın tavrına ve ahlakına özenmesi, benzemek için çaba göstermesi gereken kişi ise, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'dir (SAV). Kur'an ayetlerinden ve Hadis-i Şerif'lerden, Peygamberimizin(SAV) güzel tavırlarını, konuşmalarını, gösterdiği güzel ahlakı anlayabilir, O'nu örnek almalıyız." dedi. 
Yazar Paksu, bu haftanın çok kutlu ve değerli bir hafta olduğunu ifade ederek, "Efendimize bol bol salâvat göndermemiz lazım. O bize Allah'ı tanıtmak için gönderilmişti. Görevini de yaparak bu dünyadan göçmüştür. Onun sünnetlerini uygulayarak onun rahmeti ve merhametiyle donatılmamız gerekir. Ahirette onun şefaatine ihtiyacımız olacaktır. Sadece bu programlarda değil her gün onu anmalıyız. Böylece Allah'ın ve onun rızasını almaya hak kazanabiliriz." diye konuştu. 
Katılımcılar tarafından beğeniyle dinlenilen konferans, Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler’in, konuşmacı Mehmet Paksu’ya teşekkür etmesi,  Iğdır Üniversitesi adına çeşitli hediyeler vermesinin ardından son buldu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.