5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlandı

Tarih : 2012-06-06 / Kategori : Genel Haber

5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlandı

Iğdır’da 5 Haziran Dünya çevre günü  nedeniyle Şehit Mehmet çavuş Anıtından başlayan çevre yürüyüşü Atatürk caddesinden devam ederek Iğdır Kültür merkezinde yapılan etkinliklerle devam etti.

Kültür sarayında düzenlenen etkinlikte konuşan Iğdır valisi Amir Çiçek, "Çevremize sahip çıkmalıyız. İnsan oğlunun suya, havaya, ağaca ve temiz bir çevreye ihtiyacı vardır. Çevremizi sizin gibi bilgili okumuş öğrencilerimiz koruyacaktır. Sizler çevreye örnek olacaksınız. Anne babanızı ve çevrenizi uyarın. Sakağa gelişi güzel çöp atanları uyarın dünyamızı kirletmeyelim. Çevreyi koruyalım Çevrede bizi korusun” dedi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Banu Aslan Can, " Dünyada artan sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunluklarının çevre sorunlarını beraberinde getirdiğini söyledi. Bütün ülkelerin ortak sorunu konumundaki çevre kirliliğinin artık insan sağlığını tehdit eder hale geldiğine dikkat çeken Banu Aslan Can, çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik tedbirler alınması gerektiğini işaret etti. Banu Aslan Can, şöyle konuştu: “Ekonomik kalkınmayı sağlarken çevremizi kirletmeden, üretim ve tüketimi akılcı yollarla kullanıp dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olabiliriz. Unutmayalım ki çevre geleceğimizdir. Bizler yaşadığımız çevrenin sahibi değil, gelecek nesillere bırakacak emanetçileriyiz. Bu emaneti korumak ve geliştirmek sorumluluğu hepimizindir. Gelecekte insanların ve toplumların gurur duyabilecekleri tek varlıkları, korunmuş ve geliştirilmiş sağlıklı bir çevredir.”
Daha sonra Iğdır Valisi Amir Çiçek, 5 Haziran Dünya çevre günü  nedeniyle Çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verirken Iğdır’ın en temiz köyü seçilen  3 Köye taktir belgesi verdi.  Program  Öğrencilerin Çevre Andını okuması ve slayt gösterisi ile son buldu.
Programa Iğdır Valisi Amir Çiçek ve Kurum Müdürleri katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.