Okul Açılmasaydı Biz Şimdi Evlenmiş Olurduk

Tarih : 2012-06-06 / Kategori : Genel Haber

Okul Açılmasaydı Biz Şimdi Evlenmiş Olurduk

Iğdır'da Yıl sonu kutlamaları çerçevesinde Aralık Kız Teknik ve Meslek Lisesini Ziyaret eden Vali Amir Çiçek’i öğrenciler kapıda karşıladılar.

Kız öğrencilerden Zehra Aras, “Türkiye’nin en doğusunda, bizlere okuma imkanı sağladığınız için, kız çocukları olarak sayın valimize ve siz büyüklerimize teşekkür eder, saygılar sunarım. Kız çocuklarının okumasının çok önemli olduğunun farkındayız. Bize verilen emekleri boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışacağız. Okulumuzun yatılı olması bizlere okuma imkanı sağlamıştır. Bu okul açılmasaydı belki de birçoğumuz ilköğretimden sonra okula gönderilmeyecektik, belki de hemen evlendirilecektik. Bu okul sayesinde, ileride üniversite okuma, iş sektöründe yer alma imkanı bulacağımız için çok mutluyuz. Bizlere iyi bir eğitim öğretim ortamı ve ailemizi aratmayacak düzeyde bir yurt imkanı sağladığınız için teşekkür ederiz.
Burası Türkiye’nin en doğu ucunda Ağrı dağının eteklerinde yer alan bir çiçek bahçesi, bizlerde sizlerin sayesinde bu bahçede açan çiçekleriz. Bu okul bizim umudumuz ve geleceğimiz oldu. Bu okul olmasaydı ya yaylada çobanlığa, ya kocaya, yada küçük yaşta çocuk sahibi olup eğitimden uzak olacaktık. Bu süreçte bize emek veren sayın valimize, siz büyüklerimize, okul müdürümüze ve öğretmenlerimize, anne ve babalarımıza teşekkür eder ve minnetle ellerinizden öperiz.
Bizleri bir parlayan yıldız. Dokunulmaz bir çiçek gibi koruyan sahip çıkan okumamız için tüm gücünü seferber eden Anne ve Babamızı ikna ederek bizi okutan  Valimiz Amir Çiçek’e tekrar teşekkür ederiz.” dedi.
Vali Amir Çiçek, Aralık ilçesinde geçtiğimiz yıl faaliyete giren kız meslek lisesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam ettiğini belirterek kız çocuklarımız bizlerin parlayan bir yıldızı gibidir. Onlar bir çiçektir.
Aralık ilçesini ziyaretimde okumak için imkan arayan  kızları gördüm Anne ve Babalarla görüştüm ikna ederek kızlardanda okuma sözü aldım. Bu azimle okumaları için bir okul yaptırdık. Yatılı bir okul kendilerini evlerinde hissetmeleri içinde uygun bir okul. Ve çocuklarımız okudu ilk yıllarını bitirdi. Çocuklarımın sözü ''Siz bize bu okulu açmasaydınız bizi ya evlendirmişlerdi yada çobanlık yapıyor olacaktık'' dediler. Bu okul sayesinde  kısa sürede tamamlanan okul sayesinde birçok kız çocuğunun okula kavuştuğunu ifade etti.
Okul Müdürü Aysel Şaban, öğrenciler adına Vali Çiçek'e teşekkür ederek, valiliğin okula verdiği desteklerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret ardından Vali Çiçek, öğrencilere çeşitli  hediyeler verdi.
Yıl sonu Programa Iğdır Valisi Amir Çiçek, Aralık Kaymakamı ve  Karakoyunlu Kaymakamı, Iğdır Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Aralık Belediye Başkanı Hanım Turan, İl Özel İdare  genel sekreteri Ferhat Akkuş ve bir çok öğetmen, öğrenci katıldı.


Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.