Iğdır Amatör Kümede "Iğdır Üniversitesi" Şampiyon oldu

Tarih : 2012-06-07 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Amatör Kümede

Bölgesel Amatör Ligi 2012-2013 futbol sezonunda Iğdır ilini Iğdır Üniversitesi Futbol Takımı temsil edecek.

2011-2012 futbol sezonunda Iğdır Amatör Kümede şampiyon  Iğdır Üniversitesi  oldu.
Iğdır Üniversitesi Futbol Takımı sezon boyunca aldığı başarılı sonuçların ardından şampiyonluğunu ilan etti. Iğdır Üniversitesi Futbol Takımı haftalardır süren lig mücadelesinde aldıkları başarılı sonuçlar sonrasında Iğdır Amatör kümede adını şampiyon olarak yazdırdı.
Sezonun son haftasına lider olarak giren Iğdır Üniversitesi Futbol Takımı, Ali Kamerli Sporla yaptığı maçta aldığı farklı galibiyetle sezonu lig şampiyonu olarak bitirdi.
Sezon boyunca Iğdır Üniversitesi Futbol Takımını yakından takip eden Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, yapılan şampiyonluk maçında da futbol takımını yalnız bırakmadı. Maç sonrasında takım oyuncularını tek tek tebrik ederek şampiyonluk sevincini futbolcularla ve üniversite öğrencileriyle paylaştı. Renkli görüntülere sahne olan şampiyonluk kutlamaları öğrencilerin ve futbolcuların oluşturduğu konvoyun şehirde tur atması ile son buldu.
Iğdır Üniversitesi Futbol Takımının Iğdır Amatör Kümede kazandığı şampiyonluk sonrasında bir açıklama yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz “Iğdır Üniversitesi gibi büyük camiaya şampiyonluk hediye eden futbol takımımız ile gurur duyuyorum”  dedi. Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz açıklamasının devamından “İki yıl önce kurduğumuz Iğdır Üniversitesi Futbol Takımımızın yaptığı başarılı maçlar sonrasında şampiyon olarak çıktığı bir üst ligde, Iğdır’ı temsil edecek olması Iğdır Üniversitesi camiası olarak bizlere büyük mutluluk vermiştir. Takımın bu kadar kısa bir zamanda bu başarıyı sergilemesinde emeği geçen tüm personel arkadaşlarımı ve öğrencilerimi kutluyorum. Iğdır Üniversitesi birçok alanda olduğu gibi Iğdır’da sportif faaliyetlerde ve özellikle de futbolda başarı çıtasını yükseltmiştir. Iğdır Üniversitesi Futbol takımının kurulmasından önce, Iğdır’da tamamen cazibesini yitirmiş ve bitme durumunda olan futbolun, Iğdır Üniversitesi Futbol Takımının kurulması ile birlikte yeniden canlandığını, seyircilerin gösterdiği rağbetten anlaşılmaktadır. Iğdır’daki amatör kümelerde mücadele eden futbol takımları arasında Iğdır Üniversitesi Futbol Takımının yer alması ile başlayan müthiş rekabet, diğer takımların kendilerini geliştirmesine neden olmuştur. Öyle ki mücadele ettiğimiz grup içerisinde bulunan birçok takım için başarının ölçütü Iğdır Üniversitesi Futbol Takımını yenmek olması da Üniversite olarak bu takımı kurmakta ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha gözler önüne sermektedir. Üniversite yönetimi olarak bizlerin bu takımı kurmamızdaki temel amacımızı; gençlerimizi spora yönlendirerek, kötü alışkanlıklar kazanmalarını engellemek olarak özetleyebiliriz. Aynı zamanda Iğdır’da olumlu yönde sportif rekabeti geliştirerek bunun sonucunda Iğdır’ı daha üst liglerde temsil edecek bir futbol takımının ortaya çıkmasına katkı sağlamak da amaçlarımızdan bir diğeridir. Takımızın şampiyonluk sevincini yaşadığımız bu gün dikkat çekmek istediğim diğer önemli bir husus ise, özellikle Iğdırlı iş adamlarımızın spora destek olmaları ve bu konuda duyarlılıklarının artmasıdır. Iğdır’da mevcut takımlara iş adamlarımız tarafından sahip çıkılarak, maddi ve manevi destek sağladıklarında, takımlarımız da hedef büyütüp üst liglerde başarı ile Iğdır’ı ve Iğdırlıları temsil edeceklerdir. Gençlerimizin ruh ve beden sağlıkları ve geleceği açısından önemli olan bu konuya, umarım Iğdır’daki tüm kurumlar ile birlikte iş adamlarımız da duyarlılık göstererek önemli katkılar ortaya koyarlar. Böylelikle, Iğdır’ı sevmeyi ve Iğdırlı olmayı yalnızca sözde değil özde de göstermiş olacaklarıdır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.