Orman ve Su İşleri Şube Müdüründen Iğdır Üniversitesine Ziyaret

Tarih : 2012-04-14 / Kategori : Genel Haber

Orman ve Su İşleri Şube Müdüründen Iğdır Üniversitesine Ziyaret

Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Şube Müdürü Türkoğlu, “Iğdır İlindeki mevcut Ekosistemin varlığının korunması, geliştirilmesinde çalışmalarımıza ışık tutacak Akademik çalışmaların, üniversiteler bünyesindeki bilimsel literatür ve çalışmalar ışığında yapılması ilimizde son derece yararlı olacaktır. Bu konuda bizim de yapacağımız çalışmaları üniversite ile birlikte yapmak istiyoruz. İlimizde sürdürülebilir avcılık ve yaban hayatının korunması, yönetimi ve işletilmesi için, doğa sevgisi taşıyan, teknik bilgi ve beceriye sahip ara elemanların Üniversiteler aracılığı ile yetiştirilebilmesi ve Iğdır Üniversitesi bünyesinde ‘Avcılık ve Yaban Hayatı ile ilgili bir bölümün açılmasının ülkemizin ve İlimizin av ve yaban hayatının sürdürülebilir, Biyoçeşitliliğin korunması, çağdaş, bilimsel, akılcı ve tüm taraflara yararlı olacak şekilde yönetilebilineceği konusunda etkili olacaktır” dedi.
Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim Ethem Güler ise konu ile ilgili olarak değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası