SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI 16 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLADI

Tarih : 2007-12-07 / Kategori : Genel Haber

ARTIK  IĞDIR'IN DA CAM SÜSLEME VE RESİM YAPMA ATÖLYESİ VAR
    Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı'nın girişimleri ile Iğdır'da eksikliği duyulan Cam sanatı ve Cam Tasarımı, Süsleme eğitim Atölyesi açıldı
         İlimiz Sosyal  yardımlaşma vakfı ve il özel idaresinin destekleri ile kurulan Cam sanatı ve Cam Tasarımı, Süsleme eğitim Atölyesinde 16 kişi istihdam edilerek hem meslek öğrenmeleri, hem de para kazanmaları sağlanıyor.
  


         Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, "ığdır'da büyük bir eksikliği görülen cam süslemeciliği atölyesi açtık. Burada sosyal güvencesi olmayan maddi durumu yetersiz olan bayanlara iş sahası oluşturmak ve meslek sahibi yapmayı amaçladık, bundada başarılı olduk elde edilen cam ürünleri yakında Iğdır'da satışa çıkacak, isteyen gelip bu ürünlerden alabilir resmini cama işletebilir" dedi.
       Cam sanatı ve Cam Tasarımı, Süsleme eğitim Atölyesin de görevlendirilmek üzere 5 Halk eğitim merkezi bünyesinde çalışan usta öğretici İstanbulda 3 aylık eğitimden geçtikten sonra  atöl yede görevlendirildiler. 4 tanesi bedensel engelli olmak üzere 16 kursiyer günlük 7.5 YTL karşılığı hem meslek öğreniyorlar hemde para kazanıyorlar. Cama desen ve şekil veren genç kızlar yaldızlı, 24 ayar altın ve gümüş kaplama olarak tabak, bardak ve cam eşyası yapabiliyorlar. 3 aydan beri faaliyette olan atölyede yapılan işler yakında bir satış mağazasında satışa sunulacağı belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası