Iğdır Üniversitesi’nde Rektörlük Seçimleri Yapıldı

Tarih : 2012-08-15 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesi’nde Rektörlük Seçimleri Yapıldı

Iğdır Üniversitesi’nde (CÜ) rektörlük seçimleri yapıldı. Toplam 6 adayın yarıştığı seçimlerde en yüksek oyu Prof. Dr. İ. Hakkı Yılmaz aldı.

Sabah saat 10.00’da başlayan oy verme işlemi saat 14.50’de sona erdi.
Kullanılan ve geçerli sayılan 49 oy sonucunda  Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Hakkı Yılmaz 24, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr.  Vahdettin Çifçi 12, Prof. Dr. Ekrem Gürel 10, İbrahim Ethem Güler 1, Şadi Eren 1, Mehmet Ülker 1 oy aldı. Bir üye ise oylamaya katılmadı.
Seçim sonuçlarına göre ilk 6 adayın isimleri Yüksek Öğretim Kurulu’na gönderildikten sonra buradan da 3 aday Cumhurbaşkanı’nın tercihine sunulacak.
Gazetecilerin sorusu üzerine adaylık ve aldığı oy sonrası açıklama yapan  Prof. Dr. Ekrem Gürel, “Seçim sonuçlandı Rektörlük atamasının birinci ayağı tamamlandı. Bundan sonraki ayağı ise rakamlarla Yök’e ve Köşk’e gidecek, değerlendirmeden sonra nihayi karar verilecek. Her aday gibi bizde bu rakamdan daha yüksek bir rakam bekliyorduk, özetle şunu söylemek gerekirse almış olduğum bu oyda büyük başarı, biz dışarıdan geldik gördüğümüz gibi oyların bir bölümü mevcut kurucu rektöre, bir bölümü ise rektör yardımcısına dağıldı. Bunun yorumunu kamoyuna bırakıyoruz. Dışarıdan gelerek bizim aldığımız 10 oyu daha kıymetli görüyoruz.” dedi.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Hakkı Yılmaz, basının sorularını cevaplamayarak basına açıklama yapmadı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.