Ekmeklik buğday ihracatı desteklenmeli

Tarih : 2012-08-16 / Kategori : Genel Haber

Ekmeklik buğday ihracatı desteklenmeli

Iğdır Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay, ekmeklik buğday ihracatının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Ekmeklik buğday, buğday arz miktarını ve fiyatını doğrudan etkilediğini belirten Akçay ’Bu sene bölgemizde ekmeklik buğday  piyasasında faaliyet gösteren alıcılarda önceki yıllara göre  belirgin bir azalma ve genel olarak piyasada bir durgunluk gözleniyor.
Piyasadaki bu durgunluğun sonucunda sert ekmeklik buğday fiyatı bu sene kilogramı 66,5 kuruş seviyelerine kadar geriledi. Bu durumdan tedirgin olan birçok üretici ürününü depolarda bekletme yoluna gidiyor’’ dedi.
Ekmeklik buğday piyasasında yaşanan durgunluğun tohumluk buğday arzını artıracağını belirten Akçay ’’Ülkemiz 2011 yılında 257,1 milyon dolar ihracattan gelir elde etti. Buğday teşvik miktarı artırılması halinde un üretiminde dünya birincisi makarna ihracatında İtalya’nın ardından dünya ikinciliği yerimizi koruruz’’ dedi.
Rekabet Koşulları
Başkan  Akçay, ’’Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmemeli.Buğday ihracatında rakiplerimiz olan İtalya, Rusya, Almanya, İran var. Türkiye de teşvik miktarları artırılırsa bu ülkelerle rekabet edebiliriz’’ diye konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.