MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Dünya Gümrük Gününe İlişkin Mesajı

Tarih : 2013-01-29 / Kategori : Duyurular

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Dünya Gümrük Gününe İlişkin Mesajı

    Tarih boyunca İpek Yolu gibi dünya ticareti adına son derece önemli bir güzergahı adaletli bir şekilde kontrol eden ve iki kıta arasında müstesna ticaret hatları üzerinde ter alan ülkemiz için gümrük kapıları aynı zamanda asırlar boyunca dünyaya açılan pencerelerimiz, konuklarımıza merhaba dediğimiz noktalar olmuştur. Ne var ki, AKP iktidar döneminde işlevi hayati olan gümrük kapıları yolgeçen hanına dönmüştür ve bu durum milletimizin bütün kesimlerinde derinden rahatsızlığa neden olmaktadır. Terör örgütünün başlıca kaynaklarından biri olan kaçakçılığın dur durak bilmediği son yıllarda maalesef gümrük kapılarında görevini ifa eden kardeşlerimizin sorunları da artmaktadır. Bu bağlamda, ülkücü şehidimiz saygıdeğer GÜN SAZAK’ın örnek Gümrük ve Tekel Bakanlığı döneminden alacağı birçok ders olduğunu AKP’ye hatırlatmak gerekmektedir.
    Stratejik açıdan ülkemizin en önemli illerinden biri olan Iğdır’daki Dilucu Gümrük Kapısı’nda memurlarımıza bir dokunulduğunda bin ah işitilmekte, namusuyla ticaretini yapan vatandaşımız kan ağlamaktadır. İran ile Türkiye arasındaki Boralan Sınır Kapısı siyasi ihtiraslar nedeniyle bir türlü açılmazken Azerbaycan topraklarında işgali devam eden Ermenistan ile aramızda bulunan Alican Sınır Kapısı’nın açılma niyeti ise tam anlamıyla abesle iştigaldir. Keyfi ve yanlış uygulamalar neticesinde Iğdır, varlık içerisinde yokluğa mahrum edilmek istese de buna izin vermemek için çalışmalarımız sürmektedir.
    Görülmektedir ki, kaçakçılığa kapısını açan AKP Hükümeti, şerefiyle vergisini ödeyen vatandaşın önüne her türlü engeli koymakta ısrarlıdır. Gümrük kapılarının düzenli işlemesi, gümrük çalışanlarının ise huzurlu bir şekilde çalışması konusunda Milliyetçi Hareket Partisi, yapmaktadır ve gereken ne varsa yapmaya devam edecektir. Bu doğrultuda, gümrük çalışanlarının özlük haklarını korumaya ilişkin çalışmalarımız sürecektir.
    Çifte standartlardan ziyade hukuki standartların her yerde layıkıyla uygulanması, gümrük kapılarında çalışan insanlarımızın sorunlarının çağdaş çalışma standartları çerçevesinde çözülmesi dileklerimizle, Dünya Gümrük Günü’nü kutlarız.
     Dr. Sinan OĞAN
 MHP Iğdır Milletvekili

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.