Kaylan”Hayvanlarımız Gerçek Değerine Satılmalı”dedi

Tarih : 2013-02-04 / Kategori : Gündem

Kaylan”Hayvanlarımız Gerçek Değerine Satılmalı”dedi

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ  BİRLİĞİ  SORUNLARLA  İLGİLİ  GENEL TOPLANTI YAPTI

    Iğdır Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği  birlik merkezinde geniş çaplı bir toplantı yaparak, üyeler arası dayanışmayı sağlamak ve  İlimizdeki hayvancılığın sorunları konulu genel değerlendirme toplantısı yaptı.
    Birlik merkezinde yapılan toplantıda yetiştirici ve üreticilerin sıkıntıları ele alınarak yapılacak olan çalışmalar ve çözüm önerileri ele alındı.
    Iğdır Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Öztürk Kaylan, “İlimizin coğrafi konumundan ötürü; hayvansal ürünlerimizin para etmediğini, en yakın büyük şehirlere uzaklığının 1000,1500 km olduğunu biliyoruz.” dedi.
    Kaylan, İlimizdeki  sorunlardan biride; milyonlarca euro verilerek devlet destekli yurt dışından getirilen damızlık  gebe düveler yada etcil damızlık düveler. Bu düveler ilimizde çok modern işletmelerde beslenmekte ve yetiştirilmektedir. fakat yem fiyatlarının yüksek oluşu, bakım ve v.b girdilerin yüksek oluşu ilimizdeki  işletmenin ayakta kalmasını zorlaştırıyor. İlimizde günlük üreticinin ürettiği süt çevre iller ve Türkiye piyasasının çok altındadır. yani Van ilimizde 1,00 Tl., Erzincan ilimizde 0,92 Krş iken ilimizde ortalama 0,70 kuruşa köylerden süt toplanmaktadır. Zor şartlar altında üreticinin vermiş olduğu sütler ilimizde bulunan üç adet mandıranın iki dudağının arasından çıkacak fiyatlarla şekilleniyor. Biz Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri olarak  ilimizdeki damızlık değeri taşıyan düvelerin kesilmesini istemiyoruz. Binbir çile ile  yetiştirdiğimiz ve  ürettiğimiz ürünlerimizin değerine satılmasını istiyoruz.
    Sonuç olarak yukarıda belirtilen ilimizdeki sıkıntıları çözmek amacıyla Birlik alt yapımızı oluşturarak ürünümüzü değerine satmayı planlıyoruz. Bu çerçevede gerekli girişimleri yapmaya karar verdik.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.