Iğdır İl Müftülüğü “KADINA DAİR FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI” Başlıklı Program Düzenledi

Tarih : 2013-03-08 / Kategori : Gündem

Iğdır İl Müftülüğü “KADINA DAİR FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI” Başlıklı Program Düzenledi

    Iğdır il müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik bürosu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “KADINA DAİR FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI” başlıklı program düzenledi.
    İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, açılış konuşmasında, "Kadının hürmete layık bir varlık olduğunu, kadının incitilmesi, dövülmesi, mağdur duruma düşürülmesi hoş görülecek bir şey olmadığını, kadının onurunu hiçe sayan davranışların cehalet, merhametsizlik, vicdani ve insani değerlerden yoksun kalmanın sonucunda ortaya çıktığını, İslam'ın kadına verdiği değerin hiç kimse tarafından verilmediğini, Kur'an-ı Kerimde ismi geçen kadınların, İman, iffet, haya ve sadakat timsali olarak gösterildiğini, Hayatın dünya hayatından ibaret olmadığını, Ahiret hayatına hazırlığın, bu dünyada aile huzuru, evlat terbiyesi ve eşler arasındaki sevgi ve sadakatin oluşturduğunu söyledi.
              İl vaizi Yasemin BİLGEN aile irşat ve rehberlik bürosunun tanıtımını yaptı.
          Aile birliğini ve huzurunu sağlama konusunda halkımızın dini anlamda doğru bilinçlendirme amacıyla hizmet verdiklerini ifade etti. Büro çalışanlarının aileye destek yardımları olarak dini tavsiye, dinleme, psikolojik-tıbbi tavsiye, fıkhi konularda bilgilendirme gibi faaliyetleri bulunduğunu söyledi. Büronun hafta içi her gün 9.00- 17.00 arası açık bulunduğunu hatırlattı.
    İl Vaizi Betül KARABUDAK konuşmasında, Kur’an'da kadının cinsiyet başlığı altında değil yaratılmışların en şereflisi olan insan başlığı altında yer aldığını, bu yüzden kadının değerli bir insan olmak için İslam'ın kadına  mahsus olarak yüklediği sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Bu sorumlulukları ise; annelik, şefkat, çocuğuyla ilgilenmesi, sadık bir eş olması ve edepli olması gibi değerler olarak açıkladı.
    Program Kur'an Kursu Öğreticisi Nuran TURANOĞLU tarafından hazırlanan Piyes - Şiirlerle devam etti.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-03-09 11:54:20

    saygilar.ya ben bu fotorafi görünce üzüldüm niye ya bizim kültürümüzle bu is bu din ayni mi. bizim dinimiz kadina böyle kapan evde otur erkek ne derse onu yap dermi yat yat kalk kalk bu kadin insan deyilmi .bu kadinlarda hayret etmek lazim kendilerini ikinci sinif yapiyorlar.ya atatür sizi birinci sinif yapti erkek ne ise sende aynisin ayni......

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.