TAD'ın Yaptığı Nevruz Şöleni Muhteşemdi...

Tarih : 2013-03-25 / Kategori : Gündem

TAD'ın Yaptığı Nevruz Şöleni Muhteşemdi...

      Türkiye Azerbaycan Derneği (TAD) tarafından Türk Eğitim Sen Iğdır Şubesi, Türk Kadınlar Birliği Iğdır Şubesi, Iğdır Derneği, Türkiye Ticaret ve Büro İşçileri Sendikası (KOOP-İŞ) Iğdır Temsilciliği, Azerbaycan Evi Derneği, Iğdır Azerbaycan Dil Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği, Ata Kültürünü Yaşatma ve Sosyal Yaşatma Derneği (ATA-DER), Iğdırlı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneği, Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği, Iğdır Akut Derneği ve Melekli Kültür Sanat ve Spor Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Nevruz Şenliğinde Iğdırlılar gönüllerince eğlendiler.
           Alyans düğün salonunda Sanatçı Cavit Tebrizli’in katıldığı gecede Iğdırlılar geleneksel olarak nevruz bayramını kutladılar. Dışarıda yakılan ateşin üzerinden atlayan Iğdırlılar daha sonra salona geçerek yumurta tokuşturdular, birbirinden güzel müzik eşliğinde oyun oynadılar.
      1500 kişinin katıldığı en az 500 kişinin de yer yokluğundan geri döndüğü gecenin açılış konuşmasını yapan TAD Iğdır şube başkanı Serdar Ünsal, ”Bu güzel günde bütün engellemelere rağmen salonu doldurduğunuz için teşekkür ederim.Bu bayram bizim Türk milletinin öz be öz bayramıdır. Nevruz Türk’ün yeniden diriliş Ergenkon’dan çıkış günüdür. Bu gecede bizi yalnız bırakmayan destek veren sivil toplum kuruluşlarına, Tuzluca Milli eğitim müdürü Ziya Zakir Acar’a, emeği geçen herkese teşekkür ederim.bayramınız mübarek olsun“ dedi.
      TAD genel başkanı Enver Türkoğlu’da ”Iğdır’da bu geceyi yaptığımız sizlerle bir arada olduğumuz için mutluyuz. Bu beraberlik, birlik, dost ve düşmana en güzel mesajdır. Bayramınız kutlu olsun” şeklinde konuştu.
       Iğdır Milletvekili ve TAD Onursal Başkanı Sinan Oğan da şenlikte kısa bir konuşma yaptı. Oğan, konuşmasında “2011 yılının 23 Nisan günü Iğdır’a geldiğimizde Iğdır küllerinden yeniden doğacak demiştik. Bugün bu muhteşem manzarayı görünce bir kez daha kanaat getirdim ki Iğdır’ın birliğini, beraberliğini kimse bozamayacak. Bugün bölücüler bir yerlerde meydanlarda Türk’ün binlerce yıldır kutladığı Nevruz bayramını bir takım siyasi emellerine, bölücü emellerine alet etmeye çalışıyorlar; ama Iğdır’dan şu mesajı veriyoruz ki, siz iki tane lastik yakmayla Nevruz’a sahip çıkamazsınız, çünkü Nevruz Türkün bayramıdır, Iğdır’ın bayramıdır, Iğdırlının bayramıdır. Nevruz, birliğin simgesidir. Nevruz, kardeşliğin simgesidir. Nevruz, dar günde kaldığında Ergenekon’dan demiri eritip çıkan Türklerin bayramıdır. İnşallah, Türkiye’nin bu dar gününde Iğdır’dan başlamak üzere demiri yeniden eriteceğiz. İnşallah bu çemberi yeniden kıracağız. İnşallah, bu memleketten bölücülerin izini sileceğiz. İnanın bu manzara, bu birlik, bu beraberlik önümüzdeki günlerde bizi yeniden biz yapacaktır” sözlerini dile getirdi.
    OĞAN, “86 yıllık geleneği bozduk diyenler, Ermenistan sınırına dayandık diyenler görecektirler ki, Iğdırlılar öyle kolay kolay yıkılacak bir geleneğe sahip değil. Binlerce yıldır bu gelenek buradaydı. Binlerce yıldır bu gelenek burada devam edecektir” diye konuştu.
    Oğan, Nevruz Şenliği’ndeki konuşmasında da gün küslükleri bırakarak el ele kol kola girme günüdür diyerek bir birlik çağrısı da yaptı. Sinan Oğan, Iğdır’da birçok kesimden katılımcıların olduğunu belirtti ve gelenlere teşekkür etti. “Allah bu birliğimizi bozmasın. Allah bu birliğimizi bozmak isteyenlere gün yüzü göstermesin” dedi. Oğan konuşmasından sonra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte yumurta tokuşturdu.
            Tuzluca Halkoyunları  Kafkas danslarının sergilendiği şenlikte Oğan, katılımcılarla birlikte halay çekti. Aşıklar halk edebiyatının güzel örneklerini seslendirdi. Son olarak Cavit Tebrizli sahne aldı. Şenlikten sonra da hemşerileri, Cavit Tebrizli ve Sinan Oğan’a büyük ilgi gösterdi. Gecede Bıçak dansı ayakta alkışlandı. Geceye, Azerbaycan Kars başkonsolosluğu Iğdır temsilcisi Asiman Aliyev, Trt Ankara radyosu Müdür yardımcısı İsa Yaşar Tezel, İşadamları, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek Temsilcileri, Gazeteciler  ve sayıda vatandaşlar katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.