Ders Zili Palyaço ve Kaykayla Çaldı

Tarih : 2013-09-11 / Kategori : Eğitim

Ders Zili Palyaço ve Kaykayla Çaldı

                Iğdır'da, 2013-2014 eğitim öğretim yılının birinci sınıf ve okul öncesi öğrencileri için ilk ders zili çaldı.
            Merkez ve köylerdeki okullarda öğrenciler veliler büyük bir heyecan yaşadılar. Merkez Hüsnü özyeğin ilkokulunda ilk ders zili palyaço ve kaykayla başladı. Okul idaresi Okul bahçesine büyük bir kaykay koyarak okula yeni başlayan öğrencilerin heyecanını yenmelerine ve okulu sevmeleri sağlamak için palyaçoları getirtip gösteri yaptırdı. Öğrenciler kaykaya binerek kaymanın zevkini yaşarken palyaçoların gösterisini izlediler bazı öğrencilerde yüzlerine çeşitli şekiller yaptırdı. Öğrencililere ve velilere hitaben konuşma yapan okul müdürü Ergun Guvenal, ”Bugün çocuklarınızla buraya  geldiniz. Hoş geldiniz. 2013-2014 öğretim yılı filen başlamış bulunuyor. Okul idaresi olarak öğrencilerimiz okula alışsın sevsin diye bu etkinliği hazırladık sınıflara giriniz daha sonrada çocuklarınız kaykayda kaysın oynasın eğlensin böylece okulu sevecektir” dedi.
        Öğrenci velileri de, “Okul idaresine teşekkür ediyoruz güzel düşünmüşler. Çocuklar bu tür gösterileri oyun alanlarını seviyor. Sabah gelmek istemiyorlardı şimdi okul bahçesini cıvıl cıvıl görünce kaymaya başladılar sonrada sınıflara girdik“ dediler.
            İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilkokul 1. sınıflar ve okul öncesi eğitim alacak çocuklar okulla tanışacaklar. Çocuklar 13 Eylül'e kadar uyum eğitimi alacaklar. Iğdır  il genelinde 6 bin öğrenci  eğitim öğretime başlayacak.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.