Vali Ahmet Pek, Üniversiteye Yerleşen Şehit ve Gazi Çocuklarını Tebrik Etti

Tarih : 2013-09-12 / Kategori : Eğitim

Vali Ahmet Pek, Üniversiteye Yerleşen Şehit ve Gazi Çocuklarını Tebrik Etti

    Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) neticesinde üniversiteye yerleşen şehit ve gazi çocukları, Vali Ahmet Pek'i ziyaret etti.
    Makamında öğrencileri kabul eden Vali Ahmet Pek, "Gerek toplum içinde, gerekse devletimiz nezdinde gazilerimizin ve şehitlerimizin ayrıcalıklı bir yeri bulunmaktadır. Gazi ve şehitlerimizin çocukları bizlere emanettir. Vatanımızı, bayrağımızı ve milletimizi korumak hepimizin birinci derecede görevidir. Babalarınız bütün bu kutsal değerler için mücadele ederken hayatlarını kaybettiler, gazi oldular. Babalarınızla gurur duymalısınız. Maddi ve manevi yönden her zaman devlet olarak yanınızdayız. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız." dedi.
    Ziyaretin devamında çocuklarla bir süre daha sohbet eden Vali Pek; "Vatanımız için canlarını gözlerini kırpmadan feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, gazilerimize de esenlikler diliyorum" dedi.
    Vali  Ahmet Pek, ziyaretin sonunda LYS Sınavını kazanarak Tıp fakültesini tutturan Şehit yakını Derya Güzelkaya ve LYS Sınavını kazanan Edebiyat Fakültesini tutturan ve son dakikada sınavı çıktığı için Vali Pek’i ziyarete gelemediğinden dolayı hediyesi gazi babası Tosun Akyüze verildi.  
    Ziyarete Şehit ve Gazi Aileleri Başkanı Ramazan Bahsi, Şehit yakını Kamber Güzelkaya, Şehit Kızı Derya Güzelkaya, Gazi Tosun Akyüz  ve Şehit ve Gazi aileleri birim müdür vekili  katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.