Göreve Yeni Başlayan Öğretmenlere Iğdır Tanıtıldı

Tarih : 2013-09-14 / Kategori : Eğitim

Göreve Yeni Başlayan Öğretmenlere Iğdır Tanıtıldı

VALİ AHMET PEK ”YETİŞTİRECEĞİNİZ ÖĞRENCİLER ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YÖN VERECEKTİR”DEDİ

              Iğdır iline yeni atanan 321 öğretmene uyum semineri verildi.  Uyum seminerinde konuşan Iğdır valisi Ahmet Pek, “yetiştireceğiniz öğrenciler ülkemizin geleceğine yön verecek kişiler olacaktır, bunun için onları en iyi şekilde yetiştirmeniz lazım. Bunun içinde görevinizi en iyi şekilde yapmalısınız” dedi.
    Iğdır İmam hatip lisesi çok amaçlı salonunda yapılan uyum seminerinde  konuşan Vali Ahmet Pek,  Iğdır’a  yeni atanan öğretmenlere görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak  “İlimiz huzur içinde görev yapabileceğiniz Doğu Anadolu bölgesinin en güzel  bir yerdir. Iğdır Antalya gibi bir yerdir, havası yeşilliği ile mutlu yaşayacağınız yerdir. Iğdır  insanı misafirperver bir halktır. Burada Azeri Türkleri ile Kürt kökenli vatandaşlarımız yaşar. Iğdır en güzel Türkiye mozaiğinin bir örneğidir.Size düşen görev hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet etmenizdir. Iğdır da  insanlar birbiriyle barışık olarak yaşar, misafirperver, eğitime ve aydınlanmaya açık ve yürekten destek veren güzel bir ilimizdir. Sizler çalışmalarınızla farkındalık yaratmalısınız. Ben dersime girer veririm fikri yanlıştır önemli olan derste birşeyler vermektir. Çocukları en iyi şekilde yetiştirmektir. Bu konuda içiniz rahat olsun. Elbette eksiklerimiz de var. Ben size sıfır sorunlu bir görev yapacağınızı söylemiyorum. Ama şunu bilmenizi istiyorum ki; başta ben valiniz olmak üzere, bütün idarecileriniz sizin karşılaşacağınız her türlü sorunu çözmek ve size yardımcı olmak için buradadır. Sizlere rahat bir çalışma ortamı sağlamak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
         İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş  ise konuşmasında, eğitim camiası olarak geniş bir aile olduklarını belirterek, “Ülkede  yüz bine yaklaşan bir kurumda görev yapıyoruz. Tabi böyle büyük bir aile içerisinde sizleri de burada aramızda görmekten çok mutluluk duyuyoruz. Yeni göreviniz hayırlı olsun, Iğdır’ımıza hoş geldiniz. Iğdır’ a atandığınız için çok şanslısınız.  Iğdır bölgede en iyi illerden biridir. Bulunduğunuz ortama alışacaksınız, aklınızda gitmek olmayacak, burada göreviniz en iyi şekilde yapacaksınız. Öğrencilerinizle en iyi şekilde anlaşacak onları hayata hazırlayacaksınız. Iğdır insanı iyi okumuş, misafirperver, anlayışlı bir halktır. Devamsızlık yapan veya çocuğunu  okula göndermeyen  bir velinin kapısını çaldığınızda sizi güler yüzle karşılar. Çay ikram eder gereken yardımı yapar. Yeterki siz samimi olun, öğrencileri ve velileri kucaklayın onlara bir şeyler vermeye çalışın” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.