2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı

Tarih : 2013-09-17 / Kategori : Eğitim

2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı

     Vali Ahmet Pek ”Biz öyle bir inanca sahibizki belki bu inançla bu yapıyı çok daha ileriye taşıyabilecek bir durumdayız. Biz ilk emri oku olan bir inanca sahibiz.” dedi.

    Milli Eğitim Müdürü  Dinçer Ateş,  “250 okul, 55 bine yakın öğrenci ve 3000 kadar eğitimciyle yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz.” dedi.

    2013-2014 eğitim öğretim yılı başladı. Yeni eğitim ve öğretim döneminde Iğdır’da 250 Okulda 3 Bin Öğretmen’le 55 bin öğrenci ders başı yaptı.
    2013-2014 eğitim öğretim yılı programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş’in Atatürk Caddesi Zübeyde hanım bulvarında Atatürk Anıtına çelenk bırakmasıyla başladı. Ardından bütün okulları temsilen, il merkezinde bulunan Ziya Gökalp  İlköğretim Okulu bahçesinde 2013 - 2014 eğitim - öğretim yılı açılış töreni ve İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi. Törene Iğdır Valisi Ahmet Pek, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Milli Eğitim Bakanlık Müfettişleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrencilerin velileri katıldığı tören, saygı duruşu, İstiklal Marşının okumalarıyla başladı.     
    Programın açılış konuşmasını yapan Iğdır  Milli Eğitim Müdürü  Dinçer ATEŞ,  250 okul 55 bine yakın öğrenci ve 3000 kadar eğitimciyle yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz.”dedi.
    İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş açılış konuşmasında şunları kaydetti; Öğrencilerimizi, bir yandan gerekli kazanım ve becerilerle donatmak, diğer yandan öz değerlerine sahip eğitimli bireyler olarak yetiştirmek uğruna eğitimcilerimiz sekiz ay boyunca ter dökecekler. Bu bakımdan amacımız her gün biraz daha iyiye gitmek ve ideale doğru yol almak olacak. Çünkü bir ideal olarak öğretmenlik Peygamberlerin izinden gitme mesleğidir. Onlar nasıl insanlığa iyiyi, doğruyu, güzeli ve hakikati öğrettilerse; öğretmenlerimiz de onlardan aldıkları ilhamla aynı şeyi kendilerine emanet ettiğimiz yavrularımıza öğretecekler. Bu itibarla öncelikle eli öpülesi öğretmenlerimizin yeni eğitim yılını tebrik ediyorum.
    Sevgili öğrenciler bir yandan oyunlar oynayacak ve çocukluğunuzu yaşayacak; diğer yandan öğretmenlerinizden aldığınız eğitimle kendinizi geleceğe hazırlayacaksınız. Bu ikisinden birini yapmamak eksiklik olur. Derslerinizi günü gününe takip ederseniz ve ödevlerinizi ihmal etmezseniz her ikisine de yeterince vaktiniz olduğunu göreceksiniz.
    Öğretmenlerinizi, anne ve babalarınızı iyi dinleyin, onlara saygıda kusur etmeyin. Unutmayın ki onlar, hiçbir çıkar gözetmeksizin sizin iyiliğiniz için çaba sarf ediyorlar.
    Sevgili veliler; sizler eğitimin olmazsa olmaz unsurlarından birisiniz. Eğitimciler olarak sizden; çocuklarınızın eğitimiyle yakından ilgilenmenizi ve onlara şefkatle destek olmanızı istiyoruz. Bizimle ve onlarla kurduğunuz iletişim işimizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bu bakımdan üzerinize ne kadar önemli bir görev düştüğünün bilincinde olmanız, çocuklarınızın hayatını değiştirecektir. Unutmayın ki onların ilk ve sürekli öğretmenleri sizlersiniz. Sayın Valim Iğdır eğitim camiası olarak; Bulunduğumuz coğrafyanın içinden geçtiği süreçte, bu milletin bin yıllık harcının sonucu hüviyetindeki, Çanakkale ruhunu diri tutmak, birlik ve beraberliğimizi bu ruhla pekiştirmek ve bu ruha sahip öğrenciler yetiştirmek için çaba sarf edeceğiz. Bu bağlamda, başta sizler olmak üzere, bizden ilgisini ve desteğini esirgemeyen herkese şahsım ve üç bin kişilik takım arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Yeni eğitim yılının hepimize hayırlı olmasını niyaz ediyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.”şeklinde konuştu.
       2013-2014 eğitim -öğretim yılına başlamanın, tatlı telaşını, heyecanını ve coşkusunu yaşadıklarınıifade eden Vali Ahmet Pek, “Okula ilk kez başlamanın heyecanı ile yüreği çarpan minik yavrularımıza ve okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan sevgili çocuklarımıza, kutsal mesleği seçen öğretmenlerimize, milli eğitim idarecilerimize ve tüm velilerimize yeni eğitim-öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum. Bir milleti yücelten ve ilerleten onun eğitim başarısıdır. İyi bir eğitim bir toplumu geri kalmışlıktan kurtardığı gibi modern, ileri, aydın bir toplum haline de getirir. Bu başarıda siz değerli öğretmenlerimizin emeğiyle gücüyle olacaktır. Bu çocuklar öncelikle siz değerli öğretmenlerimize emanettir.  Bu gün burada bu coşkuyu kutluyorsak bunu geçmişimize borçluyuz.. Bu ülke kolay kazanılmadı. kanla canla kazanıldı. Bu ülke sadece belki eğitimi eksik öğretimi eksik ekipmanı eksik her şeyi eksik olan insanların ama tam olan birşeyleri vardı, İnançları tamdı, ülke bağımsızlığını kazanacaktı. Kurtuluş savaşını bu inançla verdik Kurtuluş Savaşı ruhunu taşımayan gençlik ileride bu ülkeyi geleceğe taşıyamayacaktır. Bu ruhu verecek olanlarda Öğretmenlerimiz, aileler, velilerimiz, sizlersiniz bu ruhu verebilirseniz bu gençlik gelecekte hem size son derece duacı olacak hem de gelecek emin ellerde olacaktır. Biz öyle bir inanca sahibizki belki bu inançla bu yapıyı çok daha ileriye taşıyabilecek bir durumdayız. Biz ilk emri oku olan bir inanca sahibiz. Böyle bir inancı taşıyan bir milletin geleceğe taşınamaması dünyada layık olduğu yere oturamaması bizim yetersizliğimiz olur bizim eksikliğimiz olur. Çünkü bizim gençliğimiz zekada beceride pratik düşüncede  dünyada hiçbir milletin sahip olamayacağı özelliklere sahptir. Değerli öğretmenlerimiz değişik imkansızlıklar içerisinde bulunuyorsunuz. Okullar açıldı ama belli eksiklikler içerisindesiniz. Bu eksiklikleri en kısa sürede tamamlamak için çaba sarfedeceğiz.  2013 - 2014 Eğitim-Öğretim yılının, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diler, Sevgi ve Saygılarımı sunarım” dedi.”
    Daha sonra Program kapsamında Şiirler, Halkoyunları ekibi gösterileri ve sınıflarda okul kitaplarının dağıtılmasıyla son buldu.
      Iğdır Ziya Gökalp Ortaokulunda ilk günün heyecanı ve telaşı vardı. Okula velileriyle birlikte gelen öğrenciler çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Facebook Beğenenler

  1. orhan 2013-09-17 05:58:25

    her şey çok güzel de güzel olmayan tek bir şey var o resimde. sayın valimizin koruması sınıf içinde valimizi çoçuklardan mı koruyor? bence çocuklar ondan korkmuştur.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.