2013 - 2014 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2013-09-18 / Kategori : Eğitim

2013 - 2014 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı Yapıldı

     Vali Ahmet Pek, ”Ülkenin  kargaşasından beslenen unsurlar var,  Ülkenin geleceğini karıştırmak isteyen unsurlar var, bu unsurlar geçirmiş olduğumuz son 7 ayı hiç sevmediler. Çünkü bu insanlar yarasa gibi kanla beslenmeyi seviyor. Geleceğimiz dediğimiz çocukları hiç kimse ateşe atma ve onların  kanı üzerinden beslenme hakkına sahip değildir. Bu arzuda olan insanlar bu ülkeye dost değildir.” dedi.

    Müdür Ateş, “Yıllardır sınav sistemi içerisinde bunalmış nesiller yetiştiriyoruz. İşin doğrusu bu nesiller sınav sistemi kaynaklı sorunlar nedeniyle yeterince kitap okuyamıyorlar. Yeterince kişiliklerini geliştiremiyorlar.” dedi.

    Iğdır’da, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında ildeki okul müdürleri ile ‘Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı’ yapıldı
      Iğdır Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapılan toplantıya Iğdır Valisi Ahmet Pek, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, ilçe milli eğitim müdürleri ile okul müdürleri katıldı.
      Toplantının açılış konuşmasını yapan Iğdır Valisi Ahmet Pek, 2013 - 2014 Eğitim Öğretim Yılının Iğdır’a ve milletimize hayırlara vesile olmasını dileyerek, eğitim öğretimle bizlerin kendi geleceğimizi inşa ettiğini söyledi.
    Yöneticiler ve idareciler olarak geleceğimize iyi bir nesil bırakmak için canla başla çalışması gerektiğini ifade eden Pek, “Çalıştığımız müddetçe ülkemizin geleceği aydınlanacaktır. Ama bu başkalarının hiç hoşuna gitmeyebilir. Ülkemizin gelişmesini ve büyümesini istemeyen, geleceğini olumsuz yönde etkilemek isteyen dış düşmanlarımızın yanında,  bunların hain emellerine hizmet eden içimizdeki unsurlarda var. Bu neden ile eğitimin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Geleceğimiz dediğimiz çocukları hiç kimse ateşe atma ve onların kanı üzerinden beslenme hakkına sahip değildir. Bu arzuda olan insanlar bu ülkeye dost değildir. Sizler bu çocuklarımızın beyinlerini doğru istikamete yönlendirmekle görevlisiniz. Atatürk’ün eğitim üzerine söylediği bir söz var: ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eserinizdir‘ sözü vardır. Bizler eğer yeni nesilde problem görüyorsak bu eserleri yetiştiren öğretmenlerle sorunlarımız var” dedi.
      İdareciler olarak öğretmenleri gözlemek zorunda olduklarını anımsatan Vali Pek ” Yeni sistem neler getiriyor? Çözüm yollarının gösterilmesi, bu sistemlerin işleyişi ve takibi için hepiniz buradasınız. Bu toplantıya katılmayan sayısı 30 civarın da olan ve hastalık dışında bir davranış olarak toplantıya gelmiyorsa bu konuya hiçte iyi gözle bakmam. Ortak alınan kararlara katılmamak, ihmal edilmesi bir gevşeklik olarak kabul ederim. Bu camianın alacağı konuların ve değerlendirmenin anlamını ve önemini bilmiyorsa o arkadaşımızdan idareci olmaz” şeklinde konuştu.
    Daha sonra yeni sınav sistemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş ise artık ortaokuldan sonra yapılan SBS sınavı kalktığını anımsatarak sözlerine şöyle devam etti:  “Öğrencilerin 3 yıl boyunca 6-7 ve 8 sınıflarda gördüğü dersleri yıl sonunda ölçüyordu. Öğrenci belli bir birikimi bilgisini geri kazanmak için dışarılardan bir yerlere yazılarak dışarıdan destek alıyordu. Şimdi sistemin özü şu yeni bir sınav yok. Biz buna ortak sınavlar diyorduk. Her okul kendi içerisinde ortak sınavını kendi yapıyordu. Yılda en az bir ortak sınav yapıyorduk.  Şimdi bu ortak sınavı okul içinde değil tüm Türkiye’de merkezi sınavla yapacağız. Her yıl altı tane dersin her birinden birince ve ikinci dönemde birer tane ortak sınav olacak. Üç yazılısı olanın ikinci yazılısı, iki yazılısı olanların birinci yazılısı ortak sınav yöntemiyle çocukların merkezi yerleştirme puanları oluşturulacak” dedi.
    Ateş, “Yıllardır sınav sistemi içerisinde bunalmış nesiller yetiştiriyoruz. İşin doğrusu bu nesiller sınav sistemi kaynaklı sorunlar nedeniyle yeterince kitap okuyamıyorlar. Yeterince kişiliklerini geliştiremiyorlar.  Yeterince kimlik sahibi olmuyorlar. Yeterince hobileriyle, sosyal hayatlarıyla ilgilenemiyorlar. SBS’nin kalkması bu öğrenciler için çok ciddi bir avantaj sağlayacaktır. İki aylık bir kazanım dönemi için okullarda öğrendikleri tamamen sizin verdiğiniz kazanımlar için kimse okul dışına vermek istemez. Böylece çocuklarımız daha çok kitap okuyabilir, her türlü sosyal aktivitelerden faydalanabilir. Yeni sınav sistemiyle tüm saydıklarımız gerçekleşecektir “ diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.