Abbasgöl Köyü İlkokulu Kütüphaneye Kavuştu

Tarih : 2013-09-30 / Kategori : Eğitim

Abbasgöl Köyü İlkokulu Kütüphaneye Kavuştu

      İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ÇOGEP Projesi kapsamında Tuzluca İlçesinin Abbasgöl İlkokuluna yaptırılan kütüphanenin açılışı yapıldı.
    Açılışta kouşan Iğdır valisi Ahmet Pek, “Bugün farklı bir gün hani bir söz var ya uzakta bir köy var gitsekte görmesekte o koy bizim köyümüz” biz öyle demiyoruz gitmediğimiz köy bizim köyümüz değildir. İşte bu köy en uzak köyümüz. Mahrumiyet gibi değerlendirilebilir bazı şeylerden mahrum bir köy. Biz en uzak köyümüzü bilecek, oranın sorunlarını çözeceğiz. Bize devlete yakışanda budur. Abbasgöl’ün su kanalizasyon sorunu vardı çözdük, yolları asfalt oldu, gelecek yıl köy içi parke taş olacak. Şehirde ne varsa köyde  de o olacak. Bu köyümüze ek 4 derslik yapacağız. Seneye hizmete girecek. Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen; “Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı” (ÇOGEP) 2012 yılından beri ülkemizde, 2013 yılında da ilimizde uygulanmaya başlamıştır.
    Projeler Iğdır Valiliğimiz koordinesinde, Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Projemiz kapsamında Mart ve Nisan aylarında çocuklarımıza, gençlerimize ve yetişkinlerimize yönelik ayrı ayrı düzenlenen tiyatro etkinlikleri ile 8000 vatandaşımız tiyatro ile buluşturulmuştur. Proje içerisinde kütüphanelerin desteklenmesi faaliyeti kapsamında; Tuzluca ilçesi Abbasgöl köyü Abbasgöl İlk-Ortaokulunda bulunan kütüphaneye destek sağlanmıştır. Eksikliklerinden dolayı tam olarak kullanılamayan kütüphaneye; masa, sandalye, kitap dolapları ve kitapların da içerisinde bulunduğu malzemeler alınmış ve okulumuza yerleştirilmiştir. Iğdır Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile temin edilen yaklaşık 1200 parçadan oluşan (Ayakkabı, pantolon,  mont, kazak, çorap) giyim malzemeleri ile İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından yürütülen “Topluma Hizmet Uygulamaları Projesi” kapsamında toplanan kitap, kırtasiye ve giyim malzemeleri etkinlik sırasında öğrencilerimize Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nce dağıtılacaktır. Yapılan etkinliklerde 212 öğrenciye destek sağlanmıştır.” dedi.
    Tuzluca Kaymakamı Bilal Özkan’da emeği geçen herkese teşekkür ederek, Tuzluca ilçesinin 2000 rakımlı köyü olan Abbasgöl köyündeyiz. Bu köy İstanbul’a çok uzak fakat gönüller yakınki buraya kitap gönderilmiştir. Kütüphaneye kavuşturulmuştur.“ dedi
    Kütüphanenin açılışı ve yardım malzemelerinin dağıtımına Vali Ahmet Pek, Jandarma Alay komutanı Erdem Yılmaz, Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, Milli eğitim Müdür vekili Abbas Öcal ,  Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Vekili Kürşat Özkayacan, Protokol üyeleri, okul öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
    Açılışta Okul yönetiminin katkılarıyla bir çok gösteri ve oyun sergileyen çocuklar protokoldan ve ailelerden yoğun alkış aldı.
    Minik öğrencilerin brbirinden güzel oyunları göz doldurdu.
    Çocuklar Toplum Desdekli Polis amcalarından hiç ayrılmayarak “bizlerde polis olmak istiyoruz.” dediler.   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.