Iğdır’da 16 Derslik İmam Hatip Ortaokulunun Temeli Atıldı

Tarih : 2013-10-04 / Kategori : Eğitim

Iğdır’da 16 Derslik İmam Hatip Ortaokulunun Temeli Atıldı

16 derslik İmam hatip ortaokulunun temeli Iğdır Valisi Ahmet Pek tarafından atıldı.
    Iğdır Merkeze bağlı Karaağaç Mahallesinde 16 derslik İmam hatip orta okulunun temel atma töreninine Iğdır Valisi Ahmet Pek, İl Milli Eğitim Müdürü Tahir Kaman, İl Jandarma Komutanı Erdem Yılmaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Defterdar Mehmet Durusoy, İl Sağlık Müdürü Alparslan Erol, Çevre ve Şehircilik il Müdürü Banu Arslan Can,  İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, bazı kurum müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
    Programda konuşma yapan Vali Ahmet Pek; “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından İlimize kazandırılacak olan 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu temel atma töreninde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duymaktayım. Değişik zamanlarda birçok değişik törene katıldık ancak bugün yapılan tören daha önemli ve daha anlamlı. Ülkemizde ve ilimizde eğitim ve öğretim adına yapılan yatırımların her geçen gün artıyor olması ülkemizin geleceği adına sevindiricidir. Eğitim temel ihtiyaçlarımız arasında yer almaktadır. Bir milletin en önemli değeri çocuklarıdır. Çocuk demek, gelecek demektir. Bu nedenle çocuklara yapılan yatırım ülkenin geleceğine yapılan yatırımıdır.
    Bir ülkenin ilerlemesi ve kalkınması, eğitim alanındaki başarısına bağlıdır. Toplum yaşamı hızla değişmekte, bilim ve teknoloji sürekli gelişmektedir. Bu nedenle insanların eğitimi daha da önem kazanmaktadır. Okul; bize yaşamımızda gerekli olan bilgi, beceri, iyi alışkanlık ve davranışları kazandırmalı; ailemize ve topluma yararlı bireyler olmamızı sağlamalıdır Bugün temelini atacağımız İmam Hatip Ortaokulumuzun iftihar edeceğimiz nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlaması temennisiyle, İlimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
    Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Tahir Kaman, “Eğitimin birinci altyapısı olarak, okul ve ek derslik yapımı, son yıllarda tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de hızla sürmektedir. İlimizde yapım aşamasında olan ve planlanan okulların yapılıp tamamlanması ile ilimizin ihtiyacı bitmiş olacak.” dedi.
    Kaman, “16 dersliği olan okulumuzun yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Amacımız çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerini geliştirerek onları hayata ve bir üst öğretime hazırlamaktır. Gelecekte toplumun din hizmetlerini gören; öğretmen mühendis, doktor, sosyal bilimcilerini yetiştirmektir. Ayrıca öğrencilerimizi dini ve evrensel kültür değerlerini tanımalarını, değerlere saygı duyan kişiler olarak yetiştirmektir.
    Çocuklarımızı anne ve babalarına saygılı, topluma çevreye olumlu katkılar yapan, ailesi ve çevresi ile barışık, başkaları ile iyi ilişki kuran, büyüklerine saygılı, küçüklerine de sevgiyle yardımda bulunan, dürüst, erdemli, ahlaklı, dini değerleri özümseyen kişiler olarak yetiştirmektir.
    Kıymetli velilerimizin, en önemli ve en kalıcı yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunun bilincinde olduklarının kanısındayım.
    Sevgili öğrenciler, Dinimiz de bizim okumamızı emrediyor. "Oku" ile inmeye başlamış bir kitabımız, "Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz" buyuran bir peygamberimiz var. Hazreti Ali Efendimizin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözü de okumanın ne kadar önemli olduğunu anlatıyor bizlere.
    Okumayı abdest, namaz gibi ibadet saymış bir dinin mensupları olarak, okumaktan başka çaremiz yoktur. Sevgili öğrencilerim, sizlerin özgüvenle, çok çalışarak belki de şimdi size uzak görünen hedefleri çok kolaylıkla yakalayabileceğinize yürekten inanıyorum. Her birinizin yapısında ortaya çıkarılmayı bekleyen bir veya birden fazla kabiliyetleriniz var. Bu kabiliyetleri öğretmenlerinizin rehberliğinde planlı şekilde çok çalışarak ortaya çıkaracaksınız.
    Türkiye'nin istikbalinde söz sahibi olacak ve çağdaş medeniyetler seviyesinde nesiller yetiştirecek bir ilim ve irfan yuvasını hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim meselesi devletin ve toplumun en önemli meselesidir, eğitim her şeyin temelidir ve eğitime daha fazla yatırım yapılmasının gerekliliği de ortadadır.
    En gelişmiş ülkeler eğitime en çok yatırım yapan ülkelerdir. Günümüzde geçmiş dönemlerin eğitim anlayışının yerini artık, daha modern ve demokratik bir eğitim anlayışı almıştır. Bu okulumuzun öğrencilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olması diliyorum.” şeklinde konuştu.
    Yapılan konuşmaların ardından Vali Ahmet Pek’in butona basmasıyla Ortaokul’un temeli atıldı.

Facebook Beğenenler

  1. umityildirim 2013-10-04 11:44:09

    ığdırın en son ihtiyacı bir imam hatip ortaokulu. zaten ilahiyat fakültesi denilen toplama kampı ile ığdırlıyı devşirme çalışmaları son sürat devam ediyor, bu da kesmedi şimdi olayı ortaokula indirdiler. iyi uykular güzel şehrim.

  2. kilic ali 2013-10-04 13:42:16

    valinin dediyi deyil de imam yetisecek.ilim,bilim.deyil..hep bizim ülkemizde söylenenin tersi oluyor...ne isdir acaba halk hala uyutuluyor mu..1923 den 1939 ilim bilim yokmuydu.o zaman imam hatib okularimi vardi...

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.