Ankara'dan Iğdır'a yardım eli

Tarih : 2013-11-07 / Kategori : Eğitim

Ankara'dan Iğdır'a yardım eli

    Iğdır Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından 730 öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtıldı.
    Dernek üyelerinin girişimleriyle Ankara'da faaliyet gösteren iş adamları tarafından gönderilen kırtasiye malzemleri Dernek Başkanı Süleyman Büyükmert ve Okul Müdürü Erol Aygün tarafından öğrencileri dağıtıldı.
    Dernek Başkanı Süleyman Büyükmert, Merkez Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencilerine kırtasiye yardımında bulundukları sırada gazetecilere yaptığı açıklamada, Dernek olarak Ankara'da faaliyet gösteren iş adamlarının desteği ile öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttıklarını belirtti.
    Hayırsever iş admlarından temin ettikleri kırtasiye malzemelerini okulda bulunan 730 öğrenciye dağıttıklarını belirten Büyükmert, şunları kaydetti:
    "Biz dernek olarak Ankara'da faaliyet gösteren hayırsever iş adamlarımızla bağlantıya geçtik. İş adamlarımızdan öğrencilerimiz için kırtasiye malzemesi yardım talebinde bulunduk. İş adamlarımız bizim bu talebimizi geri çevirmediler ve öğrencilerimiz için kırtasiye malzemelerini gönderdiler. Gönderilen kırtasiye malzemesi paketlerinde liselere giriş sınavları için kaynaklar, derslerde yardımcı kaynaklar, kalem silgi ve defter gibi malzemeler yer alıyor. Bu tür yardımlaşmalar Doğu ile Batı arasındaki kardeşlik duygusunun pekiştiriyor. Ankara'dan Iğdır'a kardeşlik köprüsü kuruldu. Bu öğrencilerimiz dar gelirli ailelerin çocuklarıdır. Bizde bir nebzede olsa da destek olmaya çalıştık" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.