BDP Iğdır Belediye Başkan Adayı Av. Murat Yikit ve Eş Başkan Adayı Şaziye Önder’e Coşkulu Karşılama

Tarih : 2013-12-27 / Kategori : Siyaset

BDP Iğdır Belediye Başkan Adayı Av. Murat Yikit ve  Eş Başkan Adayı Şaziye Önder’e Coşkulu Karşılama

    Iğdır’da yerel seçimlerde adaylıkları kesinleşen belediye başkan adayları kalabalık bir kitle tarafından araç konvoyuyla karşılandı. Parti binası önünde konuşan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Kendilerinin hiçbir şekilde halkının değerlerini ayakları altına alacak yüz kızartıcı işler yapmadıklarını ifade ederek ”ama bugün görüyoruz ki başka partilerin Milletvekilleri, Bakanları yolsuzluktan ve haraç almaktan istifa etmek zorunda kaldılar. Bu konuda başımız dik, alnımız açıktır. Hiçbir şekilde yüz kızartıcı bir suç işlemedik. Bu halka ihanet etmedik. Bu halkın değerlerini ayaklar altına almadık” dedi.
    BDP Iğdır İl Örgütü tarafından adaylıkları kesinleşen Belediye Başkan adaylarına konvoylu karşılama gerçekleştirildi. İlk olarak Iğdır merkeze bağlı Suveren Köyü kavşağında araçlarla karşılama gerçekleştirildi. Partililer araçları ile şehir merkezinde bir tur attıktan sonra karşılamaya katılanlar BDP Iğdır İl Örgütü binası önünde toplandılar. Karşılama törenine BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP PM Üyesi Sıddık Akkış, BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, BDP Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk, BDP Halfeli Belde Belediye Başkanı Ömer Aksu, BDP İl Genel Meclis Başkanı Cengiz Savaş, BDP Iğdır il, ilçe ve belde
          Devamı sh. 2’de yöneticilerinin yanı sıra  yurttaşlar katıldı.
Parti binası önü BDP bayrakları ile süslenirken, alanda asılı bulunan ”Özgür kadınla Demokratik Ulusa“ pankartının yanı sıra üzerinde tutuklu Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’in resminin bulunduğu “Bu halk seni unutmayacak” pankartları dikkat çekti. Adaylar tanıtıldıktan sonra ilk olarak konuşan BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, Halkımızın birlik ve beraberlik içersinde coşkuyla adaylarımızı karşılamasının kendilerini fazlasıyla memnun ettiklerine dikkat çekerek ”Bu coşkunuzun, bu birlikteliğinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Iğdır halkının bu birliktelik içersindeki coşkusundan dolayı çok mutluyuz. BDP il örgütü olarak hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
Hiçbir odamızda ne çelik kasa ne de kundura kutusu çıkmadı’
    Ardından konuşan BDP Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk ise 10 defa mülki müfettişlerinin beledîyi denetlemesine rağmen hiçbir odalarında çelik kasa ve kundura kutuları bulmadıklarına dikkat çekerek” Mehmet Nuri başkanımızdan aldığımız bayrağı kısmet olursa adaylıkları kesinleşen arkadaşlarımıza devredeceğiz. Bu beş yıl içerisinde belediyemiz üzerinde uygulanan baskıları hepiniz gördünüz. Ama bugüne kadar Iğdır Belediye’sine 10 defa mülki idare müfettişleri gelmesine rağmen hiçbir odamızda ne çelik kasa ne de kundura kutularında para bulmadılar. Bunun alın açıklığıyla Iğdır belediye başkanınız olarak Mehmet Nuri Başkanımızdan aldığım bu bayrağı inşallah 30 Martta eş bakan adaylarımıza devredeceğiz” dedi.
Ardından konuşan Eş başkan adaylarından Murat Yikit Bu halkın bu hareketin çizgisinden hiçbir zaman vazgeçmediklerine dikkat çekerek ”Bu soğuk havada sizleri burada çok bekletmek istemiyoruz. Konuşmamızı burada biraz kısa keseceğiz. Ama şunu size söz vermek istiyorum. Bu halkın bu hareketin çizgisinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bizleri buralara getiren siz değerli halkımızsınız. Şimdiden 30 Martta yeniden bu bayrağı devralacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.
    Eş başkan adayı Şaziye Önder ise yürüyüşlerine aynı çizgide devam edeceklerini belirterek ”Değerli arkadaşlarımız bizlerin yıllardır bu çizgide sürdürdüğümüz yürüyüşümüze, yine aynı şekilde yürüyeceğimize tüm şehitlerimizin adına yemin ediyoruz. Ve tüm şehitlerimizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Bütün halkımızı sevgi ve saygımla selamlıyorum” dedi.
    Son olarak konuşan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ise parti olarak hiçbir zaman Kürt halkının değerlerini ayaklar altına almadıklarına dikkat çekerek ”Halkımız şundan emin olabilir ki eski Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Nuri Güneş bu halkın özgürlüğü için bu halkın eşitliği için ve bu halkın dili ve kimliği için mücadele ettiği için şuanda cezaevindedir. Yine Hoşhaber eski Belde Başkanımız Nusret Aras ve binlerce tutuklu belediye başkan ve siyasetçilerimiz. Sadece bir halkın özgürlük mücadelesi verdikleri için tutuklandılar..Ama bugün görüyoruz ki başka partilerin milletvekilleri, bakanları yolsuzluktan ve haraç almaktan istifa etmek zorunda kaldılar. Bu konuda başımız dik alnımız açıktır. Hiçbir şekilde yüz kızartıcı bir suç işlemedik. Bu halka ihanet etmedik. Bu halkın değerlerini ayaklar altına almadık. İşte bunun için değerli halkımız sizden tek bir ricamız var. Şuanda bizim olan Iğdır halkımın olan Iğdır Belediyesi’ni tekrar almak zorundayız. Eş başkanlarımızı Sayın Avukat Şaziye Önder ve Sayın Avukat Murat Yikit arkadaşlarımızı siz halkımıza bugünden itibaren teslim ediyoruz” dedi.
Son olarak aday adaylık başvurusunda bulunup ta kendilerine adaylık verilmeyenlere de seslenen Buldan ”Sizlere ihtiyacımız var. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün küsme ve darılma günü değil, partiye harekete sırtını dönme günü değildir. Onun için tüm arkadaşlarımız el ele, omuz omuza, yürek yüreğe mücadele etmeye çağırıyoruz. Ben inanıyorum ki hiçbir arkadaşımız böylesi bir tavır içerisine girmeyecek, aday adayı arkadaşlarımızın yanında seçimlere girecek. Bu mücadeleyi yönetecek ve bu seçim mücadelesinde zaferle çıkacaktır. Yolumuz ve yolunuz açık olsun hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
    Avukat Murat Yikit, “Bu soğuk havada konvoyumuza katılarak bizleri karşılayan değerli halkıma çok teşekkür ediyorum. Bu güzel karşılamayı nasıl böyle coşkulu kutladıysak Belediye başkanlığını kazandığımızda da aynı coşkuyu bir kez daha yaşayacağız. Bu kalabalık birlik ve beraberliğin tek adresidir.” dedi.
Konuşmaların ardından kalabalık sessizce dağıldı.

Facebook Beğenenler

  1. Orhan 2013-12-28 10:48:23

    Yeşil ığdır gazetesi gerçekten tüm ığdırın gazetesi olma yolunda önemli haberler yapmaya başladı, tek taraflı yayın politikasının delinmeye başladığını görmek sevindirici, halkın gazetesi olmak ta bunu gerektirir, herkese eşit mesafede durmayı her gazete başaramaz,siyasi propaganda ile haber yapmayı değil yerel gazeteler ulusal basın bile beceremiyor, bu anlamda ığdırın tek gerçek gazetesi olmaya doğru ilerliyor yeşil ığdır gazetesi, ığdır halklarını bir bütün olarak önemsemeye başlayan gazete yönetimini kutlarım

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.