Iğdır Rüzgar Erozyonu ve Çölleşme Eğitimi Verildi

Tarih : 2014-05-06 / Kategori : Gündem

Iğdır Rüzgar Erozyonu ve Çölleşme Eğitimi Verildi

               Iğdır Üniversi- tesi konferans salonunda Iğdır Rüzgar Erozyonu ve Çölleşme Eğitimi semineri verildi. 4 Gün sürecek olan seminerde Iğdır’da Erozyonu en aza indirmek için yapılacak olan proje ve çalışmalar değerlendirildi.

                 Açılış Konuşmasını Çölleşme ve Erozyon Kontrol Genel Müdürü Hanifi Avcı yaptı. Avcı, “Iğdır Yöresi Rüzgar Erozyonu ve Çölleşme Eğitimi” konulu hizmet içi eğitim programına özellikle önem veriyoruz.” dedi. Avcı, “Çölleşmeyle mücadele konusunda daha verimli sonuçlar elde etmek için gidilecek yol haritası ortaya konulmalı bölgede ne tür bitki yetişiyor kışın soğuğuna ve yazın kuraklığına hangi bitki veya ağaç dayanıyor bunları daha iyi tespit ederek planlı ve projeli çalışmalar yapmalıyız. Erozyonla ilgili yapılan çalışmalar ve formüller yüzeysel hesaplamalara dayanıyor ve net sonuçlar ortaya koymada yetersiz kalıyor. Bunun için bölgeyi iyice araştırmalıyız. Neler yapabiliriz erozyonu nasıl önleriz. diye çalışmalar yapmalıyız.” şeklinde konuştu.

                   Daha sonra prog ram, Eğitmenler Prof. Dr. Sibel Kalaycıoğlu, “Kırsal kalkınma projelerinde yere lin özelliklerini temel alarak sosyolojik bir yaklaşım nasıl getirilir,” Prof. Dr. Taşkın Öztaş “ Çölleşme Kriter ve Göstergeleri”, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başaran, “Rüzgar Erozyonu Ölçme Teknikleri”, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Temel, ”Bozulmuş Arazi ve Toprakların Değerlendirilmesinde Biyoiyileştiriciler”, Prof. Dr. Murat Türkeş, Iğdır Yöresinin çölleşme Duyarlığını iklim (Aridite, Rüzgar ve Kuraklık) ve iklimsel Değişimler Açısından Değerlendirilmesi” konularını ele alarak slayt şeklinde bilgiler sundular. Programa Çölleşme ve Erozyon Kontorol Genel Müdürü Hanifi Avcı, Genel Müdür Yardımcıları, Erzurum Bölge Müdürleri, Türkiyenin Değişik illerinden şube müdürleri Mühendis ve uzman kadrodan oluşan 70 Kişi, Orman ve Su İşleri Bakanlık Müşaviri Taner Tazegün, Iğdır il özel idaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Nuri Turan, Iğdır orman işletme müdürü Hasraf Aka, Şube Müdürleri, Mühendisler, Uzman, Uzman Yardımcıları ve Öğrenciler katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.