MHP İl Başkanından Basın Açıklaması

Tarih : 2014-05-08 / Kategori : Siyaset

MHP İl Başkanından Basın Açıklaması

                 MHP Iğdır İl Başkanı Cahit Erol MHP İl binasında Basın toplantısı düzenledi.

                  Toplantıya, İl Başkan Yardımcısı Nevzat Sucu, Ülkü Ocakları Başkanı Ersoy İçer, MHP Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel Meclis üyeleri ile Partililer katıldı.Başkan Erol 30 Mart yerel seçimleri, Başbakanın Ermeni'lere taziye mesajı, Iğdır Belediye eş Başkanı Şaziye Önder'in Ermeni açıklaması ve bir çok konuda açıklama yaptı.

                  Cahit Erol Basın Mensuplarının Seçim süresince göstermiş oldukları tarafsızlıktan dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı.

                 “30 Mart Yerel seçimlerini küçük bir farkla kaybettik. O günden sonra Halkımıza teşekkür etmek bizim boynumuzun borcudur fakat itiraz sonucunu beklediğimiz için bu güne sarktı. Özellikle Iğdır Halkına, kadınlarımıza gençlerimize sonsuz teşekkürü bir borç bilirim.Allah hepsinden razı olsun kışta kıyamette esirgemediler.

                   Türkiye Devletinde bir kaçıncı sırada yüzde 42 oy aldık.Bu açıklamamızdan sonra bazı internet çocukları bununla övünüyorlarmı diye yaygara yaparlar. Elbette Halkımızın duyarlılığından ötürü övünüyoruz.4600 oy AKP'ye gitmiştir, köylere muhtarlık seçimi için oy gitmiştir, 9 bin kişi sandığa gitmemiştir, bu tablo karşısında şerefli bir mücadele verilmiştir.Kadın kollarımıza, Ülkü ocaklarımıza, sivil toplum kuruluşlarına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.İl Genel Meclis üyelerimiz bizler için şeref abidesi oldu.

                     4 İl genel Meclis üyeliği alabildik bundan sonrada 6'ya çıkaracağız.Bir arkadaşımız adaylığı olmadığı için gidip bir köyde MHP'ye oy vermeyin ama kime oy verirseniz verin diyor, ben daha önce söylemiştim bir Dava adamı vardır birde Davasının adamı vardır.

                     Biz o Davasının adamlarının kim olduğunu çok iyi biliyoruz bir insan Dava adamı olur, burası bir tarafımız İran, Azerbaycan ve bir tarafımız Ermenistan olan üçgen düzeydeyiz. Burada Ajanlar kol geziyor, burada hileler fitneler kol geziyor, buna rağmen dik duruş sergiliyen halkımızdan ve arkadaşlarımızdan Allah razı olsun.Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızın vermiş olduğu mücadele takdire şayandır. Adayımızla birlikte canla başla çalıştılar. 11 Belediye Meclis üyemiz var, 4 İl genel Meclis üyemiz var, bu arkadaşlarımıza zaman zaman hakaret yağdırıyorlar. İl teşkilatına, ülkü ocaklarına, teşkilatlarımıza dil uzatmaya başladılar.Bunlar 10-12 kişiden ibarettir. 950 kilometre öteden dil uzatanları tesbit ettik ve kim olduklarını biliyoruz bu çok ayıp olan bir şeydir. Geçtiğimiz günlerde seçim büromuzda temizlik yapan arkadaşlarımız bilmeden parti bayrağını çöpe atmış bunu fırsat bilen bazı fitne fesat kişiler hemen cep telefonuyla bunu çekip işte efendim MHP bayrakları çöplü'ğe atmış diye haber yapmak istemişler. Bir insan bu kadar kendi partisine düşman olmaz. Bunu niye internet sayfalarına taşımak istiyorsun derdin ne senin. MHP ile ne sorununuz varsa buyurun hodri meydan gelin konuşalım. Ama kalkıp partimize, seçilmişlerimize bu kadar art niyetli dil uzatmanın anlamı nedir. Başbakan geçtiğimiz günlerde 1915 olaylarından ötürü Ermenilere taziye mesajı iletiyor. Ermeniler Amerika'dan beyanat veriyor tatmin olmadık özür dileyin.

                   Bir Başbakan öyle bir hatada bulunursa yarın toprak ve para talebinde bulunabilirler.ABD'nin o günkü başkanı Ranılt Regın'ın Hukuk danışmanı Buruca Fein şöyle diyor Ermeni'ler 2 milyon Osmanlıyı öldürdüler intikal ettirilirkende 500 bin Ermeni herhangi sebeplerden dolayı öldü diyor. Şimdi BOP'un eş Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Eğer o gün Bir katliam olduysa Ranılt Regının Hukuk danışmanı niye 2 Milyon Osmanlı öldü diyor. 500 bin Ermeni'nin Aktarmada öldüğünden bahsediyor.Şimdi burada ya Amerika yanlış bilgi veriyor yada Başbakan herhangi bir niyetle söylüyor yada söyletiyorlar. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı bunu diyemez böyle bir yetkisi yoktur.

                  Geçtiğimiz günlerde Belediye eş Başkanı Şaziye hanım diye bir bayan bir beyanat vermiş, Türkler katliam yaptılar diye. Şimdi seçim sürecinde Milletvekilimiz Sinan Oğan hakkında bir dedikodu yaydılar, güya seçimi kazandığımızda Belediyeyi Çamış suyu ile yıkıyacağız diye bu söyleyenleri ispata davet ediyorum. Sinan Oğan'ın o günkü konuşması şundan ibarettir. AKP'ye oy vermek isteyen Azeriler O Heykellerin altından geçip hangi vicdanla AKP'ye oy verecekler dedi. Çamaşır suyu konusu kesinlikle iftiradan ibarettir. BDP'liler geçmişte de efendim etrafımızı düşmanlar sarmış biz mecbur birleşeceğiz dediler bugün çamaşır suyu ile ilgili iftira attılar yarın başka bir konu bulacaklar. Sinan Oğan'ın söylediklerinin arkasındayım. Ben Cahit Erol MHP Iğdır İl Başkanı olarak şöyle dedim o gün yarın biz iktidar olur isek Bu heykelleri kaldırıp Iğdır'lı Milli kahramanlarımızın heykellerini dikeceğiz dedim. Kimdir bu Milli kahramanlarımız? Kazım Karabekir paşanın İstiklal harbimiz kitabının 377. sayfasında Hamit ve Kerem beyden bahsediyor Hamit bey ve Kerem bey Mehmet Nuri Güneş'in dedeleridir. Ali Mirze bey Iğdır'ımızın Milli Kahramanlarındandır oda şuanki Belediye Başkanı Murat Yikit'in Dedesidir.Bizim Kürt düşmanlığımız olsa bunların Heykellerini dikin demeyiz. Bu Adamlar biraz akıllarını başlarına alsınlar.Amerika, Fransa, İngiltere ve Ermenistan'ın tahrikiyle bir şeyler yapmak istiyorlarsa kesinlikle kaybederler.Bizimle Siyasi olarak duranlarla mücadele edeceğiz ama bizim öyle bir düşmanlığımız yok, olmamış, olmayacakta. Kazım Karabekir'in kendi kitabında 377. sayfada yazdığı Kerem bey, Hamit bey, Ali Mirze bey, Ahmet Haso ve Yusuf ağa diye yazdıkları, şu aynı kitapta Hacı Nebi Gölali'nin babası şıh Ali Gölali bey, Şamil bey, Ali Ekber bey, Ali Eşref bey ve Ali çavuş bunlar o gün Ermeni ile savaşmamışlar bunlar çoluğunu çocuğunu Rus ve Ermeni öldürmesin diye Nefsi müdafa yapmışlar. Arasın diğer tarafında ise Abas Gulu bey Şadniski, Kalbayı Ahmet Türkmenov, Hasan ve Kıyas Alkazak'lar, Nasip Aksu'nun dedesi Nasip bey, Kalbayı İsmail Çimen, Iğbal bey ve Bilal bey, Bedir Taşan’ın dedesi Nesir Taşan, Kazım oğlu Muharrem, Ağa Ağabba, Kergahlı Behlül bunlar o tarafta desteler kurarak Nefsi müdafada bulunmuşlar. Bunlar bu mücadeleyi verirken Belediyeden bir beyanat geliyor efendim Ermenileri öldürdüler. Şaziye hanım evvela deyinki Hamit bey, Ali Mirze bey suçludur, siz söyleyin, biz onun heykelini dikmek istiyoruz. Biz O kahramanların heykelini dikeceğiz ama sizde onları hayin ilan edin. Murat Yikit beyde sizin cevabınızı versin evet vaya hayır, doğru veya yanlış, hem Iğdır'da yaşıyorlar hemde Iğdır'ın yüzde 99 kim olduğunu bilmiyorlar. Bizim insanlarımız dededen babadan kardeşce yaşamışlar o günün Milli Kahramanlarıdırlar.Katliam yapanların karşısında Nefsi müdafaa yapmışlar. Yapanların Oğulları halen Iğdır'da yaşıyorlar.

                 Dün Pervin Buldan MHP İl Başkanı bizden özür dilesin dedi. 10 dakika bizden bahsetti bizde şunu söylüyoruz Pervin Buldan ne Ali Mirzeyi tanır ne Kerem beyi tanır, ne Ali Eşref beyi tanır, ne Iğdır'ın dengelerini tanır hiç birini tanımaz. Ama bugün burada olanlar onları çok iyi tanıyor. MHP Iğdır İl Başkanlığından BDP Milletvekili ve Belediye eş Başkanından Iğdır Halkından özür dilemesini istiyorum çünki benim Milli Kahramanlarımı katil olarak tanıtıyorlar.Katil değiller, Herbiri bir Milli Kahramandır orada ne Kürdü, ne Azerisi ne Çerkezi, ne Lazı, ne Çeçeni diye bir şey yoktur, orada şerefli bir mücadele verilmiştir. Verilen bu mücadele sonucu Iğdır düşmandan temizlenmiştir“ dedi.

                  Başkan Erol daha sonra bazı İnternet çocukları internet sitelerinde İl Teşkilatı dibe vurdu çöktü diye yazılar yazıyorlar.Şimdi geçtiğimiz Türk'çülük gününde Genel başkanımıza Iğdır'lı Hasan onbaşı hakkında bir bilgi sunmuştuk Iğdır'lı Hasan onbaşı, 1920 yılında İngiliz ve Fransızlar Mescidi Aksayı o bölgeyi işgal ettiği dönemde Savaş sona eriyor. Osmanlı ordusu geri çekiliyor Iğdır'lı Hasan onbaşı Mescidi Aksada nöbetçi bırakılıyor, tam 55 yıl sonra Murat Bardakçı adlı bir Gazeteci oraya gidiyor ve başında bir fes, yırtık bir elbise ile orada duran yaşlı yüzü çizgili amcayı görünce Selam aleyküm oda Aleyküm Selam evlat diye cevap veriyor.Amca sen Türk'müsün evet ben Türküm diye cevaplıyor Hasan onbaşı.Murat Bardakçı ise bizde gazeteciyiz buraya Haber için geldik diyor. Hasan Onbaşı Gazeteci Murat Bardakçı'ya Yolunuz Tokat Sancağına düşerse gidin benim Komutanım Korağası Kamil beye söyleyinki Mescidi Aksada nöbete bıraktığınız Iğdır'lı Hasan onbaşı nöbet yerini hala terketmemiştir.Tam 55 yıl. Biz bir görev aldık, aldığımız görev bizim için namustur, biz namusumuzun bekçiliğini yapıyoruz, elbette günü geldiğinde emaneti teslim edeceğiz. Hasan onbaşı gibi biz görevimizin başındayız.Biz görevimizi bırakalım 3 beş internet çocuğu başlayacak sevinmeye, biz ihanet içerisinde değiliz. Davamızı bırakıp hiçbir yere gitmeyeceğiz.İstifa eden arkadaşlarımız partinin önünde duran polis aracından korktular.Ben sabahlara kadar bekliyeceğim ama Iğdır'da bir insanımın burnu kanamayacak.Korkak insanların bizim içimizde zaten yeri yoktur. Davasını bırakıp kaçanların bizim içimizde yeri yoktur. Yarın görevi bir başka arkadaşımıza devrettiğimiz zaman yine ideallerimizin yanında olacağız. İnsanları sevme sini bildiğimiz gibi bir gün gönüllerini de kırmasını biliriz” dedi.

Facebook Beğenenler

  1. Bedir Taşan 2014-05-08 16:02:56

    MHP IĞDIR İL BAŞKANIMIZ SAYIN CAHİT EROL BEYE YAPTIĞI BU KUTSAL ÇALIŞMA İÇİN ..BASIN AÇIKLAMASI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ..RESMİ KAYIT ÜZERİNDEN GEREKLİ AÇIKLAMLARI YAPMIŞTIR IĞDIR ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARI GÜN IŞIĞINA ÇIKARMIŞTIR.. EMEKLERİNE SAĞLIK...DEDEM NESİR TAŞAN A TORUNU OLARAK ALLAH TAN RAHMET DİLİYORUM....BİZE BIRAKTIKLARI MİRASA SAHİP ÇIKACAĞIMA SÖZ VERİYORUM..

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.