Spor Müdürlüğünün Duvarı Yolu Kesti

Tarih : 2014-05-09 / Kategori : Gündem

Spor Müdürlüğünün Duvarı Yolu Kesti

                 Iğdır Gençlik Merkezi yeni binası inşaatı ihata duvarından dolayı 4 Okulun yolu, 3 Mahalle ve 1 köyün yolu kapandı.

              Iğdır Merkeze bağlı Atatürk mahallesinde inşaatı devam eden Iğdır gençlik merkezi binasının ihata duvarının Mahallenin ana yolunu ortadan ikiye bölmesi vatandaşta tepkiye neden oldu.

             Atatürk Mahallesi Muhtarı Servet Gürel: “Mahallemizde yapılan Gençlik merkezi ihata duvarının gelişi güzel çekildiği için mahallemizin ana yolunu ortadan ikiye bölerek mahalleliyi mağdur etmiştir.” dedi.

              Muhtar Gürel “Yapılan duvar yolun ortasından geçmekte, mahallenin alt yapı yani kanalizasyon ve su şebekesinin ihata duvarının altında kalmasına, bunun yanı sıra mahallemizde bulunan Ticaret Lisesi, Besti Aydeniz Anadolu Kız Meslek Lisesi, MEV Anadolu Lisesi ve bir ana okulunun yolunu kapatmıştır.

             Servisler okul yolu kapandığı için geçiş yapamıyor. 7 Metrelik yol şimdi 1 metre oldu, çocuklarımız okula gidip gelemiyor. 3 Mahalle ve bir köy yolu kapanmış oldu. Yetkililerden bu konuya bir çare bulmasını istiyoruz. Dünya’da duvarlar yıkılırken, bizler duvarlar inşa ediyoruz. Tarihte böyle bir proje görülmemiştir.

              Gelişi güzel plansız duvar çekiliyor. Biz mahalle sakinleri olarak bunca zaman yapımı devam eden Gençlik merkezinin 23.12.2013 yılında bitirilmesi gereken inşaat daha içine bir çivi dahi çakılmazken neden mahalleliyi rahatsız edecek şekilde duvar çekiyor anlamış değiliz. Spor salonunun hiçbir işine yaramayacak, eğri, şekilsiz duvarın daha düz ve mahalleliyi de rahatsız etmeyecek şekilde düzene sokulması için tüm yetkililere başvurduk. Böyle bir ilgisizlik, böyle bir vurdum duymazlık olmaz. Peki bu duvar tamamlanıp, bu spor sahasının açılışını kim gelip yapacak. O açılışa gelen yetkililer bu mahallenin sorularını nasıl yanıtlayacaklar. Gördükleri bu manzara karşısında kendileri de hayretler içinde kalmayacaklar mı? Devlet yol kesmez, yol genişletir. Halkına eziyet etmez, refahını sağlar.“ şeklinde konuştu. İl Genel Meclis Üyeleri Cabbar Şıktaş ile Abbas Akdan’da olay yerinde incelemelerde bulundu.

            Konuyu Vali Yardımcısı ve Vali Vekili Şenol Kaya ile görüşen Encümenler, sorunu dile getirdiler.

                Vali Vekili Kaya’da, Spor Bakanlığında ilgili Genel Müdür Yardımcısını arayarak konuyu aktardığını, ihata duvar yapımının şimdilik durdurulduğunu açıkladılar. Mahalle sakinleri ise bir çözüm bulunmazsa çok kötü olaylar meydana geleceğini belirtiler. Olay çıkmaması için polis çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.