19 Mayıs'ta Soma Hüznü

Tarih : 2014-05-20 / Kategori : Gündem

19 Mayıs'ta Soma Hüznü

                  Soma faciası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95. yıldönümü kutlamaları iptal edildi.

                 Bugün sadece resmi törenlerde Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Soma’da 301 işçinin hayatını kaybetmesine yol açan maden faciası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı kutlamaları buruk geçiyor.

               19 Mayıs’ın 95. yıldönümünde yapılacak tüm kutlamalar iptal edildi.

               19 Mayıs törenleri kapsamında Iğdır ve ilçelerinde Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde sürdürülen 15-19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında planlanan şenlik ve şölenler de Soma’daki maden faciası nedeniyle iptal edildi. Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgeye göre, 13 Mayıs’ta Soma’da meydana gelen maden ocağı faciası nedeniyle, Gençlik Haftası ile Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenlerinin sadece çelenk koyma şeklinde gerçekleşti.

              Dün sadece valilikler önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayrak göndere çekildi ve törenlere son verildi. Bunun dışındaki tüm kutlama, şenlik ve eğlence faaliyetleri iptal edildi.

               Bu kapsamda üniversitelerdeki ve bazı festivaller kapsamında konser ve şenlikler de iptal edildi. Törene Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan, Orman ve su işleri şube müdürü Mete Türkoğlu, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve Emniyet Teşkilatının Şube ve Birim müdürlerinin tamamı katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.