İl Başkanlığına 18 Müracaat

Tarih : 2014-05-26 / Kategori : Siyaset

İl Başkanlığına 18 Müracaat

                 Belediye Başkan Adayı Bulunamayan Ak Parti'ye İl Başkanlığı için 18 kişi müracaat etti.

              30 Mart yerel seçimlerinde 3. parti olan ve 8500 kayıtlı üyesinden 4500 oy alarak büyük bir hezimet yaşayan Ak Parti, il teşkilatını fes etti ve yeni yapılanma için çalışmalar başlattı.

              Seçim yenilgisinin ardından Iğdır'ın Koordinatör Milletvekili olarak görev yapan Kerim Yıldız'a 30 Mart sonrası görev verilmemiş ve yeni yapılanmayla ilgili olarak Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak görevlendirilmiştir.

                  Aksak, il başkanlığı için müracaat eden 18 kişi ile ve vatandaşlarla görüşmeler yaparak, çalışmalarını tamamlayıp Ankara'ya dönmüştür. Geçtiğimiz hafta Iğdır'da İl Başkanlığı için müracaat eden 18 kişi ile görüşmeler yapan Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, yaptığı çalışmalarla ilgili hiçbir açıklama yapmazken, yapılan çalışmalar neticesinde üç kişinin ismini genel merkeze bildireceği öğrenilmiştir.

               30 Mart yerel seçimlerde Iğdır Belediye Başkan adayı bulunamayan Ak Parti'ye, İl Başkanlığı için 18 müracaatın yapılmış olması dikkat çekmektedir. Ak Parti Iğdır il başkanlığı için müracaat eden isimler şöyle: Zafer Aydın, Nurettin Aras, Abdulcebbar Baştemur, Ergün Aras, Ali Ağrı, Tufan Karasu, Yusuf Arslan, Ferdi Turan, Ahmet Tutulmaz, Mahmut Kızılkurt, Resul Şek, Mahmut Şek, Ömer Armağan, Mustafa Buluş, Hasan Güneş, Selahattin Artantaş, Yıldırım Turan, Serkan Güneş'in müracaat ettiği ve Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak tarafından mülakata ve görüşmeye çağrıldıkları öğrenildi.

              Yukarıda sıralanan isimlerin büyük bir bölümü geçmişte Ak Partide aktif siyaset yapmış olan ve partinin çeşitli organlarında görev almış kişiler olduğu, ya da başka partilerde siyasi geçmişlerinin bulunduğu gözlemlendi. İl Başkan adayları arasında genel merkezinde müracaat etmesi noktasında istemde bulunduğu Zafer Aydın'ın, bugüne kadar siyasi bir geçmişinin olmayışı dikkat çekti.

            30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkan adayı bulamayan Ak Parti, aday bulamadığı için İl Başkanı Mustafa Buluş'u aday göstermiş ve çok düşük oy almıştı. Bu yenilginin ardından yönetim değişikliğine giden Ak Parti Genel Merkezi, müracaatları değerlendirirken, 18 kişinin müracaat etmesini de şaşkınlıkla karşıladığı gözlendi.

Facebook Beğenenler

  1. enes 2014-05-26 07:20:32

    Yalnız şunu belirtmekte fayda var. Söylediğiniz isimler arasında Ferdi Turan, Yusuf Aslan ve Serkan Güneş resmi müracaat da bulunmamışlardır. Bu üç isim de parti yönetimi ve halk tarafından il başkanlığının verilmesi için önerilen isimlendir..

  2. yardim Günes 2014-05-26 08:26:51

    Acaba ders alinmadigi icinmi azeriler yine bu partiye ragbet ediyor... yoksa aci bir recete olarak AK partiye kayan oylarida toplayabilmek icinmi AK parti catisi altinda toplanilmakmi isteniyor...

  3. İSİMSİZ 2014-05-26 18:06:21

    EN GÜÇLÜ ADAY BENCE FERDİ TURAN

  4. İSİMSİZ adıyok 2014-05-26 18:07:47

    ADAYLAR ARASINDA EN GUCLU BANA GORE FERDI TURAN

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.